Gătește Budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 150 gr cremă de brânză cu verdeață
- 150 gr telemea de vaci
- 50 gr parmezan ras
- 100 gr mozzarella răzuită
- 8-10 frunze de busuioc
- 5-6 frunze proaspete de cimbru
- 150 gr ciuperci din conservă
- 200 gr roșii cherry
- 3 oua medii
- 150 gr smântână de consum
- 130 gr făină
- 10 gr praf de copt
- sare și piper, după gust
- 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
- 20 gr unt.
Mod de preparare
Amestecăm într-un bol încăpător ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm smântâna amestecată cu crema de brânză, apoi brânza telemea răzuită și parmezanul răzuit. Tocăm și frunzele de busuioc și de cimbru și le adăugăm la acest amestec, apoi adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și nucșoara.
Brânza telemea o răzuim sau i sfărâmăm și o amestecăm cu mozzarella răzuită, parmezanul răzuit și crema de brânză cu verdeață.
Apoi amestecăm aceste brânzeturi cu compoziția de mai sus. Adăugăm ciupercile bine scurse și roșiile tăiate în sferturi și omogenizăm ușor compoziția.
Ungem cu unt moale un vas termorezistent și adăugăm compoziția de budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry în el.
Punem vasul în cuptor și coacem budinca pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.
După coacere, o lăsăm să se tempereze ușor apoi o putem porționa.
Este delicioasă alături de un pahar cu iaurt sau de legume proaspete.
COMENTARII