Aperitive

Budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry

Dacă vă întrebați ce mai puteți găti pentru a-i impresiona pe cei dragi cu gustări delicioase, poate încercați rețeta de budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry. Este foarte gustoasă, consistentă și sățioasă și nu se prepară greu deloc.

Ca și brânzeturi puteți opta pentru un amestec din brânzeturile preferate. Găsiți și în comerț astfel de amestecuri de brânzeturi de mai multe tipuri, răzuite. Budinca o puteți servi atât caldă, la micul dejun sau ca gustare, cât și rece. Poate constitui și baza gustărilor de la serviciu.

Din aceeași categorie de rețete de pe blog vă mai recomandăm să încercați și rețeta de budincă din multe legume cu șuncă afumată. Este și gustoasă și hrănitoare, dar și ușor de preparat.

Iar o budincă și mai simplă, dar foarte gustoasă și aspectuoasă o descoperiți la rețeta de budincă aperitiv cu șuncă și ardei. Este ideală de preparat și pentru o masă festivă pentru că va colora frumos platoul cu aperitive.

Ce conține rețeta de budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry

Budinca din rețeta de față conține la bază un amestec de brânză telemea cu cremă de brânză, mozarella și parmezan. Acestea sunt amestecate cu o compoziție de ouă și smântână. Iar în interior se răsfață ciupercile și roșiile cherry.

Puteți adăuga și alte ingrediente dacă o doriți mai complexă.

O altă rețetă de asemănătoare, tot simplă și de sezon este cea de  budincă de dovlecei cu brânză și busuioc.

Dar găsiți pe blog mult mai multe astfel de rețete, de unde o puteți alege pe cea care vă inspiră mai mult.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry.

Budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry în vas alb pătrat

Gătește Budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

4

Budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry porționată în vasul de coacere și pe farfurie

Ingrediente

  • 150 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 150 gr telemea de vaci
  • 50 gr parmezan ras
  • 100 gr mozzarella răzuită
  • 8-10 frunze de busuioc
  • 5-6 frunze proaspete de cimbru
  • 150 gr ciuperci din conservă
  • 200 gr roșii cherry
  • 3 oua medii
  • 150 gr smântână de consum
  • 130 gr făină
  • 10 gr praf de copt
  • sare și piper, după gust
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • 20 gr unt.

Mod de preparare

Amestecăm într-un bol încăpător ouăle cu un praf de sare și unul de piper. Adăugăm smântâna amestecată cu crema de brânză, apoi brânza telemea răzuită și parmezanul răzuit. Tocăm și frunzele de busuioc și de cimbru și le adăugăm la acest amestec, apoi adăugăm și făina amestecată cu praful de copt și nucșoara.

Brânza telemea o răzuim sau i sfărâmăm și o amestecăm cu mozzarella răzuită, parmezanul răzuit și crema de brânză cu verdeață.

Apoi amestecăm aceste brânzeturi cu compoziția de mai sus. Adăugăm ciupercile bine scurse și roșiile tăiate în sferturi și  omogenizăm ușor compoziția.

Ungem cu unt moale un vas termorezistent și adăugăm compoziția de budincă de brânzeturi cu ciuperci și roșii cherry în el.

Punem vasul în cuptor și coacem budinca pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius.

După coacere, o lăsăm să se tempereze ușor apoi o putem porționa.

Este delicioasă alături de un pahar cu iaurt sau de legume proaspete.