Gătește Pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
3
Ingrediente
- 6 pulpe inferioare de pui
- 1 linguriță de curry sau alte condimente preferate
- 6 felii de bacon afumat
- 4 cartofi de mărime medie
- 1 dovlecel sau zucchine
- 1 crenguță de roșii cherry
- 7 crenguțe de rozmarin
- 1 lingură de ulei
- 50 gr unt moale.
Mod de preparare
Mai întâi condimentăm pulpele de pui cu amestecul de condimente curry, sau cu condimentele preferate. Le lăsăm la odihnit, acoperite, până când pregătim celelalte ingrediente.
Pregătim un vas de copt pe care îl ungem cu ulei și așezăm o crenguță de rozmarin la baza lui.
Apoi curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în cuburi. Îi ungem bine cu unt moale, presărăm sare și piper peste ei și îi așezăm în vas.
Spălăm dovlecelul, îl ștergem și îl tăiem în cuburi. Adăugăm cuburile de dovlecel printre cele de cartofi.
Apoi spălăm roșiile, le ștergem și le tăiem în jumătăți pe cele mai mari. Pe cele mai micuțe le lăsăm întregi.
Le adăugăm și pe acestea în vas.
Scoatem pulpele de pui de la rece și le înfășurăm în câte o felie de bacon. Adăugăm și câte o crenguță de rozmarin și așezăm pulpele peste legumele din vas.
Punem vasul la cuptor pentru 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius, sau până când toate ingredientele sunt pătrunse.
Servim delicioasele pulpe de pui înfășurate în bacon, cu legume la cuptor, cât sunt calde.
Dacă mai adăugăm la masă și o salată de legume sau de murături, meniul este complet.
Spor și poftă bună!
COMENTARII