Gătește Tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă:
- 300 gr făină
- 1 ou
- 15 gr drojdie proaspătă (sau 5 gr uscată)
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- 1/4 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 200 ml apă caldă
- puțin cimbru uscat.
- Pentru umplutură:
- 500 gr dovleac
- 1 ceapă
- 200 gr șuncă afumată
- 1 lingură de ulei
- 250 gr brânză telemea
- 1 ou + 2 linguri de smântână acră.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea aluatului pentru tartă.
Cernem făina într-un bol mare. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo oul, drojdia amestecată cu zahărul și puțin cimbru. Adăugăm și sarea peste făina de pe margini. Începem să amestecăm ingredientele din bol adăugând câte puțină apă caldă. După ce terminăm apa, adăugăm și cele 4 linguri de ulei extravirgin de măsline.
Frământăm aluatul pentru tartă timp până când devine omogen și nelipicios. Îi dăm formă sferică și îl acoperim cu o folie alimentară. Lăsăm aluatul la dospit aproximativ 35-40 de minute, la loc călduț, ferit de curenți de aer.
Între timp ne ocupăm de umplutura pentru tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente.
Tăiem dovleacul în felii mai mici și tocăm ceapa julien. Punem uleiul într-o tigaie la încins, adăugăm ceapa, apoi dovleacul și le amestecăm pentru a-și degaja aromele și a se întrepătrunde între ele. Adăugăm și șunca feliată subțire și le mai amestecăm timp de 4-5 minute.
Într-un bol, amestecăm oul cu smântâna, un praf de sare și unul de piper.
Pentru a monta tarta întindem aluatul într-o foaie ovală de 5-6 mm grosime. O transferăm într-o tavă de cuptor cu hârtie de copt în ea. Delimităm marginile tartei de 4-5 mm, înțepând aluatul de jur împrejur cu o furculiță.
Adăugăm peste aluat compoziția de ou cu smântână.
Peste această compoziție așezăm ingredientele din tigaie. Apoi presărăm din loc în loc bucăți de brânză sărată și punem tava în cuptor.
Coacem delicioasa tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente pentru 30-35 de minute, la 175 de grade Celsius.
O lăsăm să se tempereze ușor, apoi o putem porționa.
Este delicioasă și simplă, dar și cu un sos de roșii, sau alte sosuri delicioase.
Spor și poftă bună!
COMENTARII