Conserve
Ghimbir cu miere. Reteta pentru sanatate
La prima degustare n-am fost prea incantata de ghimbir si aici ma refer la radacina proaspata.
Pe cel praf il foloseam de mult timp si, in combinatie cu alte condimente gustul ma multumea pe deplin.
Auzisem ca ,ghimbirul ori iti place ori nu .Mie nu mi-a placut de la inceput iar acum il prefer pe cel proaspat in locul pudrei, gustul si aroma sunt diverse.
In deserturi imi place cel mai mult tortul cu ciocolata si ghimbir este unul din preferatele mele.
In plus are o multitudine de proprietati terapeutice si de aceea mi-a placut ideea Danei-Prajiturici si alte dulciuri,de a amesteca ghimbirul cu miere,ca si remediu natural impotriva racelii,febrei ,problemelor digestive si nu numai.
Mai multe informatii despre ghimbir gasiti aici.
Ingrediente:
- 140 g radacina de ghimbir
- 200 g miere
Mod de preparare al retetei de ghimbir cu miere
Curatam radacina de coaja si apoi o taiem feliute subtiri.Initial am vrut s-o dau pe razatoare dar m-am razgandit repede pentru ca ,fiind fibroasa,mergea cam greu. 🙂
Sanatate multa va doresc!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII