Gătește Chiftele de orez cu ciuperci, de post
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- 150 gr orez
- apă și sare pentru fierbere
- 350 gr ciuperci champignon, albe
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 ardei iute, roșu
- 2 linguri de ulei
- sare și piper
- puțin cimbru și busuioc, uscate
- 2 linguri cu fulgi de drojdie inactivă
- 1/2 legătură de pătrunjel
- ketchup pentru servire.
Mod de preparare
Mai întâi punem orezul la fiert în modul clasic, în apă rece, folosind proporția de 1:3. Adăugăm și sare și lăsăm orezul să fiarbă aproximativ 15 minute. După fierbere, acoperim vasul cu capac și lăsăm orezul să se mai hidrateze.
Pentru prepararea ciupercilor la tigaie, mai întâi călim ușor ceapa tocată, în lei încins. Adăugăm și usturoiul curățat și tocat și un praf de sare. Când ceapa se pătrunde ușor, adăugăm ciupercile tocate și le amestecăm bine cu ceapa. Opțional, adăugăm și puțin ardei iute, curățat și tocat, atât cât să suportăm gustul picant.
Mai adăugăm puțin cimbru și busuioc, sare și piper, după gust.
Lăsăm ciupercile să se prepare bine în uleiul din tigaie și în sucul propriu, până când acesta se reduce bine. Stingem focul, adăugăm pătrunjelul tocat și lăsăm ingredientele să se răcească.
Pentru a forma delicioasele chiftele de orez cu ciuperci, mai întâi mărunțim ciupercile și ingredientele din tigaie cu ajutorul blenderului, dar nu insistăm prea mult, pentru a nu le transforma în pastă. Amestecăm orezul fiert și răcit cu ciupercile, adăugăm fulgii de drojdie inactivă și omogenizăm bine amestecul.
Apoi formăm chiftelele. Dacă compoziția nu este compactă, putem să mai adăugăm puțin pesmet.
Le așezăm într-o tavă, pe hârtie de copt și le dăm la cuptor pentru 10-15 minute, la 200 de grade Celsius.
Servim chiftelele de orez cu ciuperci glazurate cu ketchup.
Spor și poftă bună!
COMENTARII