Gătește Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru blat în formă de tort de 24 cm:
- 5 ouă
- 125 gr zahăr
- 150 gr făină
- 1 praf de sare
- 20 gr unt pentru uns forma de copt
- 1 lingură de făină
- 1 mandarină tocate în bucăți
- sucul de la 2 mandarine pentru siropat.
- Pentru decor:
- 3 mandarine tăiate în felii
- 150 gr zahăr
- 100 ml apă
- 275 gr gem de mandarine.
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului de tort, mai întâi pregătim mandarinele. Punem 150 gr zahăr într-o cratiță și adăugăm 100 ml de apă. Fierbem siropul până când devine mai consistent, apoi caramelizăm în el feliile de la 2 mandarine. Le scoatem într-o sită și le lăsăm la scurs.
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătim forma de copt pe care o ungem bine cu unt și presărăm făină.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste albușuri. Amestecăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și amestecăm energic până când vom obține o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile și omogenizăm. Apoi adăugăm treptat făina și din nou omogenizăm.
Așezăm feliile de mandarine scurse, pe lateralele formei de copt, de jur împrejurul acesteia. Apoi întindem compoziția pentru blatul de tort în tavă, cu atenție pentru a nu deregla feliile de mandarine. O nivelăm și adăugăm bucăți de mandarine în interior.
Punem tava în cuptor și coacem blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Când blatul de tort cu mandarine se răcește, îl siropăm cu sirop proaspăt stors de la 2 mandarine. Apoi îl glazurăm cu jumătate din gemul de mandarine. Așezăm feliile de la două mandarine deasupra tortului.
În siropul rămas în cratiță adăugăm gemul de mandarine. Îl amestecăm bine cu siropul, pentru a se mai dilua și ungem cu el feliile de mandarine de deasupra tortului.
Punem deliciosul tort cu mandarine la rece pentru 3-4 ore, apoi îl putem porționa.
Este foarte delicios și foarte aromat, chiar merită preparat.
COMENTARII