Dulciuri

Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat

O rețetă de tort simplu și delicios, pe care o puteți prepara în preajma sărbătorilor de iarnă poate fi rețeta acestui tort cu mandarine. Este ușor de preparat, nu necesită ingrediente multe, este absolut delicios și foarte aromat foarte aromat.

Important este să procurați din timp mandarinele, dar și un gem de mandarine sau de portocale. Iar dacă nu îl găsiți, îl puteți prepara din câteva mandarine bine coapte.

Tot din categoria rețetelor de deserturi cu portocale mai găsiți pe blog o rețetă de prăjitură răsturnată cu portocale. Portocalele se taie în felii care se caramelizează ușor într-o tigaie și se așază frumos la baza tăvii. Peste acestea vom pune un blat clasic de pandișpan, sau orice blat dorește fiecare. Este una dintre cele mai simple prăjituri de iarnă. Este și delicioasă, dar și foarte atractivă. Preparați-o și vă veți convinge.

Iar o altă rețetă cu portocale, delicioasă și spectaculoasă de pe blog, este rețeta de ruladă cu portocale și cremă de mascarpone. Rulada cucerește instant atât gustul cât și privirile.

Cum preparăm rețeta de tort cu mandarine

Pentru acest tort vom prepara un blat simplu de pandișpan, în care adăugăm și bucăți de mandarine. Îl decorăm cu felii de mandarine, dar și cu gem de mandarine. Și pentru ca gustul și aroma mandarinelor să fie la superlativ, îl siropăm cu suc proaspăt de mandarine.

Chiar dacă folosim doar mandarine pentru acest tort, gustul acestuia va fi absolut delicios, iar aspectul minunat.

Dacă și voi adorați deserturile cu aromă intensă de citrice, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tort cu mandarine.

Tort cu mandarine pe un platou cu picior, alături de o vază cu flori și farfurii cu tacâmuri de servit

Gătește Tort cu mandarine, delicios și foarte aromat

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

12

Tort cu mandarine porționat pe un platou cu picior, alături de o vază cu flori și farfurii cu tacâmuri de servit

Ingrediente

  • Pentru blat în formă de tort de 24 cm:
  • 5 ouă
  • 125 gr zahăr
  • 150 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 20 gr unt pentru uns forma de copt
  • 1 lingură de făină
  • 1 mandarină tocate în bucăți
  • sucul de la 2 mandarine pentru siropat.
  • Pentru decor:
  • 3 mandarine tăiate în felii
  • 150 gr zahăr
  • 100 ml apă
  • 275 gr gem de mandarine.

Mod de preparare

Pentru prepararea blatului de tort, mai întâi pregătim mandarinele. Punem 150 gr zahăr într-o cratiță și adăugăm 100 ml de apă. Fierbem siropul până când devine mai consistent, apoi caramelizăm în el feliile de la 2 mandarine. Le  scoatem într-o sită și le lăsăm la scurs.

Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi pregătim forma de copt pe care o ungem bine cu unt și presărăm făină.

Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste albușuri. Amestecăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și amestecăm energic până când vom obține o bezea fermă. Adăugăm gălbenușurile și omogenizăm. Apoi adăugăm treptat făina și din nou omogenizăm.

Așezăm feliile de mandarine scurse, pe lateralele formei de copt, de jur împrejurul acesteia. Apoi întindem compoziția pentru blatul de tort în tavă, cu atenție pentru a nu deregla feliile de mandarine. O nivelăm și adăugăm bucăți de mandarine în interior.

Punem tava în cuptor și coacem blatul de tort pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Când blatul de tort cu mandarine se răcește, îl siropăm cu sirop proaspăt stors de la 2 mandarine. Apoi îl glazurăm cu jumătate din gemul de mandarine. Așezăm feliile de la două mandarine deasupra tortului.

În siropul rămas în cratiță adăugăm gemul de mandarine. Îl amestecăm bine cu siropul, pentru a se mai dilua și ungem cu el feliile de mandarine de deasupra tortului.

Punem deliciosul tort cu mandarine la rece pentru 3-4 ore, apoi îl putem porționa.

Este foarte delicios și foarte aromat, chiar merită preparat.