Gătește Orange curd. Cremă fină de portocale
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 500 ml suc de portocale, proaspăt stors
- 50 ml suc de lămâie, proaspăt stors
- coaja de la 6 portocale
- 2 ouă + 2 gălbenușuri
- 200 gr zahăr
- un praf de sare
- 200 gr unt cu 82% grăsime.
Mod de preparare
Pentru prepararea delicioasei creme de portocale, avem nevoie de două crăticioare care să intre una în cealaltă, pentru a crea baia de aburi în care vom fierbe crema. Așezăm cratița mare pe flacăra aragazului și adăugăm apă în ea, apoi introducem a doua cratiță, dar fără să atingă apa din prima cratiță.
În cratița de deasupra adăugăm ouăle întregi, gălbenușurile, zahărul și sarea. Le amestecăm cu un tel până se omogenizează. Adăugăm coaja de portocale răzuită foarte fin și sucul de portocale. Din nou omogenizăm bine compoziția. Apoi fierbem crema de portocale – orange curd, amestecând continuu pentru aproximativ 15-20 de minute. Vom fierbe crema la foc de intensitate mică, fără a pleca de lângă ea.
Când crema se îngroașă ca o budincă, adăugăm untul tăiat în cuburi. Din nou amestecăm până când acesta se va topi și crema se va omogeniza.
Pentru a obține o cremă delicată și fină o vom trece printr-o sită deasă, într-un bol.
Punem crema în borcane de sticlă pe care le închidem cu capacele aferente și le depozităm în frigider, după răcire.
Le putem lăsa acolo 1-2 săptămâni, dacă nu le desfacem. După desfacere, consumăm crema în 2-3 zile.
Spor și poftă bună!
COMENTARII