Gătește Tort Red Velvet cu vișine din compot
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru blat cu diametrul de 24 cm:
- 6 ouă de mărime medie
- 250 gr de zahăr
- 150 gr de unt
- 150 ml ulei
- 250 gr de iaurt
- 450 gr de făină
- 25 gr de cacao
- 5 gr de bicarbonat de sodiu
- 5 gr de praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 picături de gel roșu sau colorant alimentar
- Pentru cremă și decor:
- 500 gr mascarpone
- 250 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
- 200 gr ciocolată albă
- 250 gr fulgi de cocos
- un praf de sare
- 750 gr compot de vișine
- 50 gr zahăr tos.
Mod de preparare
Începem cu prepararea blatului pentru tort. Aducem toate ingredientele pe masa de lucru, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătim forma de copt în care așezăm hârtie pergament.
Cum preparăm blatul de tort
Apoi separăm albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Albușurile le presărăm cu puțină sare și le mixăm până când obținem o bezea sticloasă. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, doar până la omogenizare.
Untul moale îl amestecăm cu jumătate din cantitatea de zahăr până când obținem o compoziție cremoasă. Apoi adăugăm compoziția de gălbenușuri.
Amestecăm bicarbonatul de sodiu cu iaurtul și le adăugăm și pe acestea în compoziție.
Cernem făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Adăugăm, treptat, acest amestec, în compoziția pentru blat, apoi picurăm și puțin colorant și omogenizăm compoziția. La final, încorporăm, lingură cu lingură, bezeaua de albușuri.
Întindem compoziția pentru blat de tort catifea roșie într-o formă de tort de 24-25 cm, tapetată cu hârtie de copt. Dăm forma la cuptor și coacem blatul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
Preparăm crema pentru tort Red Velvet cu vișine din compot
Într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului punem smântâna lichidă la încălzit și topim ciocolata albă în ea. Amestecăm bine până când ciocolata este topită, apoi lăsăm compoziția la răcit.
După răcire o amestecăm cu mascarpone și nuca de cocos. Dăm deoparte 50 gr din nuca de cocos pentru a o amesteca cu vișinele din compot.
Cum formăm tortul de catifea roșie cu vișine din compot
Secționăm blatul de tort bine răcit în trei părți pe care le însiropăm cu siropul de la compot. Împărțim și crema în trei părți.
Două părți din cremă le întindem între blaturile de tort iar cu a treia parte decorăm tortul de jur împrejur și deasupra. Pe marginile de deasupra tortului formăm o coroniță din mici grămăjoare de cremă. Iar în interiorul coroniței adăugăm vișinele scurse și amestecate cu zahăr și nucă de cocos.
După ce montăm tortul îl punem la rece pentru cel puțin 6-8 ore sau de pe o zi pe alta. Apoi îl vom putea porționa frumos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII