Gătește Cheesecake inimioară cu căpșuni
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- Pentru crustă în tavă cu diametrul de 24 cm:
- 450 gr biscuiți digestivi
- 200 gr unt gras
- 5 linguri de lapte.
- Pentru cremă și decor:
- 400 gr cremă de brânză tip Philadelphia
- 450 ml smântână pentru frișcă
- 150 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 1 lingură extract de vanilie
- 100 ml lapte
- 10 gr gelatină foi
- 200 gr căpșuni.
Mod de preparare
Începem cu prepararea crustei de biscuiți.
Măcinăm biscuiții în robot sau îi punem într-o pungă și trecem cu sucitorul peste ei. Apoi îi amestecăm cu untul topit în lapte fierbinte. Folosim o tavă în formă de inimioară cu inel detașabil și diametrul de 24 cm și așezăm hârtie de copt în ea. Adăugăm compoziția de biscuiți și îmbrăcăm cu ea atât baza tăvii, cât și lateralele. Presăm bine compoziția pentru a nu se sfărâma.
Punem tava în cuptor și coacem crusta de biscuiți pentru 15 minute, la 200 de grade Celsius.
Între timp, preparăm crema pentru cheesecake inimioară cu căpșuni.
Mai întâi punem gelatina la hidratat în apă rece pentru 10 minute.
Punem crema de brânză în bolul mixerului și o amestecăm pentru a-i oferi volum. Adăugăm extractul de vanilie, sarea și 200 de ml din smântâna pentru frișcă și din nou amestecăm până când obținem o compoziție cremoasă și consistentă. Restul de 250 ml de smântână o mixăm cu zahărul până când începe să capete fermitate. Apoi amestecăm cele două compoziții.
Scurgem gelatina și o dizolvăm în laptele cald. O lăsăm să se răcească și o încorporăm în crema de brânză.
Punem tava cu cheesecake inimioară la rece pentru 4-5 ore. Apoi desfacem inelul detașabil, transferăm cheesecake-ul pe platou și îl decorăm frumos cu căpșuni.
Spor și poftă bună!
COMENTARII