Gătește Basque burnt cheesecake. Rețetă spaniolă de cheesecake
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 800 gr de brânză cremoasă tip Philadelphia sau mascarpone
- 225 gr de zahăr tos
- 5 ouă de mărime medie
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- 100 gr de făină albă
- 30 ml esență de vanilie
- 1 praf de sare
- 15 gr de unt pentru forma de copt
Mod de preparare
Începem prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare pregătirii compoziției de cheesecake. Apoi pornim cuptorul la 215 de grade Celsius.
Punem crema de brânză împreună cu zahărul în bolul mixerului. Pornim mixerul și amestecăm ingredientele timp de 1-2 minute, sau până când granulele de zahăr nu se mai simt.
Apoi, adăugăm cele cinci ouă, pe rând, omogenizând compoziția după fiecare. Urmează smântâna lichidă pe care, de asemeni, o adăugăm treptat, în timp ce amestecăm intens cu mixerul. După acest pas renunțăm la mixer și folosim un tel sau o spatulă.
Cernem făina și o adăugăm treptat în compoziția pentru cheesecake. O încorporăm amestecând ușor cu spatula, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.
Adăugăm vanilia și un praf de sare.
Ungem cu unt moale o hârtie de copt și o punem în interiorul unei forme de copt rotundă, cu pereții detașabili și cu diametrul de 24-25 cm.
Întindem compoziția pentru cheesecake în forma de copt și o nivelăm frumos la suprafață.
Punem forma de copt în cuptor și coacem deliciosul cheesecake timp de 30 de minute la 215 de grade Celsius.
Când îl scoatem din cuptor, cheesecake-ul va fi foarte caramelizat la exterior și dezvoltat precum un sufleu. Îl lăsăm să se răcească în forma de copt timp de 30 de minute. Apoi îndepărtăm pereții detașabili.
Mijlocul cheesecake-ului se va scufunda puțin în mijloc, dar acesta este aspectul său tradițional.
Lăsăm cheesecake-ul să se tempereze cel puțin 1 oră înainte de servire. Dar, este mult mai delicios cât încă este cald și cremos. După răcirea completă crema de brânză se va întări.
Decorăm cheesecake cu fructe de pădure, cu zahăr pudră și frunze de mentă și îl savurăm cu poftă alături de cei dragi.
COMENTARII