Tarte / Cheesecake

Basque burnt cheesecake. Rețetă spaniolă de cheesecake

Basque burnt cheesecake este denumirea uneia dintre cele mai simple rețete de cheesecake și extrem de delicioasă, din bucătăria spaniolă. Acest cheesecake este copt la temperatură înaltă, așa încât exteriorul să se caramelizeze în exces, iar interiorul să rămână moale și cremos. Gustul amărui al crustei caramelizate se combină perfect cu interiorul cremos și dulce al desertului.

Citiți aici mai multe detalii despre istoria acestui desert.

Acest cheesecake simplu și ușor poate fi preparat și pe post de pască, la sărbătorile Paștelui. Putem adapta ușor rețeta și vom obține o pască simplă, dar delicioasă.

Rețeta este ușor asemănătoare cu rețeta de pască fără aluat.

Și dacă tot am amintit de pască, poate găsiți inspirație pentru momentul respectiv și în rețeta de pască fără aluat cu nutella. Se prepară rapid și va fi, cu siguranță, foarte apreciată.

Iar dintre rețetele de cheesecake de pe blog, vă recomand să încercați și rețeta de cheesecake cu portocale și ciocolată. Desertul este foarte gustos și aromat, dar și spectaculos datorită culorii obținută de la portocale.

Cum se prepară rețeta Basque burnt cheesecake

Rețeta cheesecake-ului spaniol este simplu de preparat, ca și cheesecake-ul clasic, dar fără blat. Ce o face specială față de rețeta clasică este modul de coacere. Se coace la temperatură mai înaltă pentru a se rumeni mai în exces la suprafață.

Contrastul dintre crusta de la suprafață și interiorul cremos face ca desertul să fie mai spectaculos, dar și mai delicios. Încercați și voi rețeta pentru a vă convinge.

Si dacă mai doriți astfel de rețete de cheesecake, sau de pască, găsiți inspirație în rețetele de pe blog. Tastați cuvintele ”cheesecake”, respectiv ”pască” în caseta de căutare pentru a le descoperi.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake spaniol – Basque burnt cheesecake.

Porție de basque burnt cheesecake pe o farfurie, secționată cu furculița

Gătește Basque burnt cheesecake. Rețetă spaniolă de cheesecake

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

12

Porție de basque burnt cheesecake pe o farfurie

Ingrediente

  • 800 gr de brânză cremoasă tip Philadelphia sau mascarpone
  • 225 gr de zahăr tos
  • 5 ouă de mărime medie
  • 200 ml de smântână pentru frișcă
  • 100 gr de făină albă
  • 30 ml esență de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 15 gr de unt pentru forma de copt

Mod de preparare

Începem prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare pregătirii compoziției de cheesecake. Apoi pornim cuptorul la 215 de grade Celsius.

Punem crema de brânză împreună cu zahărul în bolul mixerului. Pornim mixerul și amestecăm ingredientele timp de 1-2 minute, sau până când granulele de zahăr nu se mai simt.

Apoi, adăugăm cele cinci ouă, pe rând, omogenizând compoziția după fiecare. Urmează smântâna lichidă pe care, de asemeni, o adăugăm treptat, în timp ce amestecăm intens cu mixerul. După acest pas renunțăm la mixer și folosim un tel sau o spatulă.

Cernem făina și o adăugăm treptat în compoziția pentru cheesecake. O încorporăm amestecând ușor cu spatula, pentru a obține o compoziție cremoasă și aerată.

Adăugăm vanilia și un praf de sare.

Ungem cu unt moale o hârtie de copt și o punem în interiorul unei forme de copt rotundă, cu pereții detașabili  și cu diametrul de 24-25 cm.

Întindem compoziția pentru cheesecake în forma de copt și o nivelăm frumos la suprafață.

Punem forma de copt în cuptor și coacem deliciosul cheesecake timp de 30 de minute la 215 de grade Celsius.

Când îl scoatem din cuptor, cheesecake-ul va fi foarte caramelizat la exterior și dezvoltat precum un sufleu. Îl lăsăm să se răcească în forma de copt timp de 30 de minute. Apoi îndepărtăm pereții detașabili.

Mijlocul cheesecake-ului se va scufunda puțin în mijloc, dar acesta este aspectul său tradițional.

Lăsăm cheesecake-ul să se tempereze cel puțin 1 oră înainte de servire. Dar, este mult mai delicios cât încă este cald și cremos. După răcirea completă crema de brânză se va întări.

Decorăm cheesecake cu fructe de pădure, cu zahăr pudră și frunze de mentă și îl savurăm cu poftă alături de cei dragi.