Tarte / Cheesecake

Cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată

Pentru că este sezonul fructelor de pădure acrișoare și aromate, dar și frumos colorate, preparăm cu ele diferite rețete de deserturi. De data aceasta ne-am gândit la un delicios cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată.

Rețetele de cheesecake sunt primele la care ne gândim când dorim un desert delicios, dar și spectaculos cu fructe. Toate fructele se combină armonios cu crema de brânză.

Una dintre rețetele de pe blog care vă poate convinge de acest lucru este rețeta de cheesecake cu căpșuni și ciocolată. Este cel mai aspectuos cheesecake, datorită căpșunilor secționate și frumos aranjate.

Dar nici tartele cu fructe nu sunt mai prejos. Un exemplu de tartă cu fructe foarte delicioasă și spectaculoasă de pe blog o găsiți la rețeta de tarta cu cremă de vanilie și fructe.

Sunt rețete de deserturi simple și ușoare care nu necesită prea multe ingrediente. Unele sunt chiar și fără coacere. Aș mai aminti și de deserturile la pahar cu fructe.

Vedeți aici o rețetă de desert cu căpșuni și cremă caramel cu banane. Sunt ideale mai ales pentru atunci când avem familia sau prietenii în vizită.

Ce conține rețeta de cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată

Pentru rețeta de față vom adăuga în crema de brânză doar afine. Pe celelalte fructe de pădure le păstrăm pentru decor. Crusta o vom prepara din biscuiți digestivi cu sirop de ciocolată amăruie. Este o rețetă de cheesecake copt, dar destul de simplu de preparat. Se poate prepara și în sezonul rece folosind fructe congelate, dar cele proaspete arată mult mai bine.

Dacă și voi adorați deserturile cu fructe găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată.

Cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată porționat

Gătește Cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

12

Cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată

Ingrediente

  • Pentru crustă:
  • 350 gr biscuiți digestivi
  • 50 gr ciocolată amăruie
  • 125 gr unt
  • 2 linguri de lapte
  • Pentru cremă:
  • 200 ml smântână lichidă
  • 2 ouă
  • 4 linguri cu amidon
  • 400 gr brânză tartinabilă
  • 1 păstaie de vanilie
  • 100 gr smântână fermentată cu 20% grăsime
  • 150 gr zahăr
  • sucul și coaja de la o lămâie
  • 1 praf de sare
  • 200 gr afine
  • Pentru decor:
  • fructe de pădure
  • bezele

Mod de preparare

Începem cu pregătirea crustei de biscuiți cu ciocolată. Punem într-o crăticioară, pe foc, laptele cu untul și ciocolata ruptă. Amestecăm intens până când se topesc ingredientele solide, apoi turnăm amestecul fierbinte peste biscuiții mărunțiți. Întindem stratul de biscuiți la baza unei forme de copt cu diametrul de 25 cm.

Pentru crema de brânză punem într-un bol brânza tartinabilă și zahărul. Le mixăm bine, până când se topește zahărul. Adăugăm smântâna fermentată și smântâna lichidă și amestecăm până se omogenizează compoziția. Încorporăm, pe rând, ouăle, amidonul, vanilia, coaja și sucul de lămâie. Omogenizăm bine compoziția, apoi adăugăm și afinele.

Întindem crema de brânză cu afine peste stratul de biscuiți din forma de copt. Punem forma la cuptor și coacem deliciosul cheesecake cu fructe de pădure și ciocolată pentru 10 minute la 220 de grade Celsius. După acest interval, reducem temperatura la 110 grade Celsius și mai coacem cheesecake-ul pentru 20-25 de minute. Îl lăsăm să se răcească în cuptor, cu ușa întredeschisă, pentru a nu se crăpa la contactul cu aerul rece.

Decorăm cheesecake-ul cu multe fructe de pădure, proaspete și cu câteva bezele, opțional.

Îl vom porționa după ce va sta la rece cel puțin 2 ore.

Este delicios și spectaculos, va cuceri instant pe cel care se va bucura de gustul lui.