Gătește Pesto cu sfeclă roșie și nuci
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- 50 gr frunze proaspete de busuioc
- 3 căței de usturoi
- 50 gr nuci măcinate
- 200 gr sfeclă coaptă și răzuită
- 100 ml ulei extravirgin de măsline
- sare după gust.
Mod de preparare
Într-un mojar sau într-un bol de ceramică, zdrobim cățeii de usturoi presărați cu sare grunjoasă. Cand s-au transformat în pastă, începem să adăugăm frunzele de busuioc și le pisăm bine până când le transformăm și pe acestea în pastă.
Adăugăm nucile măcinate și le amestecăm bine cu pasta de busuioc și usturoi. Apoi adăugăm câte puțin ulei de măsline, în timp ce amestecăm ca la maioneză.
La final, adăugăm sfecla roșie coaptă și răzuită sau fiartă, dar scursă bine de lichid. Adăugăm câte puțină sfeclă, amestecăm și gustăm. Ne oprim din a adăuga atunci când ne place gustul obținut.
Potrivim cu sare gustul sosului pesto cu sfeclă roșie și nuci și punem sosul în borcane. Îl putem păstra la frigider până la 2 săptămâni. Însă după ce desfacem borcanul, va trebui să îl consumăm în trei zile.
Indicat ar fi să depozităm sosul în borcane cât mai mici, pentru a consuma odată cantitatea respectivă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII