Gătește Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
35-40
Ingrediente
- 2 ouă de mărime medie
- 250 gr de unt cu 82% grăsime
- 150 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 350 gr de făină
- un praf de sare
- 450 gr gem de zmeură sau gemul preferat
- zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Mod de preparare
Punem untul moale într-un bol, adăugăm zahărul pudră și le amestecăm până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm oul și omogenizăm din nou compoziția. Apoi adăugăm făina amestecată cu sarea și frământăm ușor aluatul.
Vom obține un aluat mai moale care nu trebuie să ne sperie, pentru că după ce va sta la rece va fi perfect pentru modelat fursecurile. Acoperim bolul cu o folie alimentară și îl punem la frigider pentru o oră.
Pentru a forma fursecurile presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul în foi groase de 3-4 mm. Decupăm fursecurile cu formele speciale de iepurași și de ouă.
La jumătate din ele decupăm mijlocul cu forme mai micuțe. Transferăm fursecurile cu grijă în tăvi tapetate cu hârtie de copt, la mici distanțe unele față de altele.
Coacem fursecurile pentru 12-15 minute la 175-180 de grade Celsius.
După ce se răcesc complet, peste cele întregi punem câte o linguriță rasă de gem. Peste cele decupate presărăm puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Lipim fursecurile decupate peste cele cu gem și le așezăm pe un platou.
Dacă dorim să le păstrăm mai mult, le depozităm în cutii cu capace și le ținem la loc mai răcoros.
Le putem păstra la loc răcoros până la 2 săptămâni.
COMENTARII