Gătește Tortul Reginei Victoria. Un desert simplu și delicios
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru blat de tort cu diametrul de 22 cm:
- 4 ouă de mărime medie
- 200 gr de zahăr pudră
- 225 g de unt cu 82 % grăsime
- 225 gr de făină
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 10 gr praf de copt
- 1 praf de sare.
- Pentru cremă:
- 250 ml smântână pentru frișcă
- 150 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 250 gr gem de căpșuni
- câteva căpșuni proaspete, opțional.
Mod de preparare
Începem cu prepararea compoziției pentru blatul de tort, dar înainte de a amesteca ingredientele, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi tapetăm forma de copt cu hârtie pergament.
Cum preparăm blatul pentru tortul Reginei Victoria
Pentru prepararea compoziției de blat amestecăm untul moale cu jumătate din cantitatea de zahăr, folosind mixerul. Amestecăm până când compoziția devine cremoasă.
Spargem ouăle într-un bol și adăugăm peste ele un praf de sare și restul din cantitatea de zahăr. Amestecăm bine cu mixerul până când obținem o compoziție spumoasă. Adăugăm esența de vanilie și încorporăm treptat compoziția de ouă în cea de unt.
Amestecăm făina cu praful de copt și adăugăm treptat amestecul în compoziția de mai sus.
Omogenizăm și întindem compoziția în tava pregătită. Punem tava în cuptor și coacem blatul de tort la 180 de grade Celsius pentru 25-30 de minute. Îl lăsăm să se răcească mai întâi în forma de copt pentru 10 minute, apoi îl răsturnăm pe un platou și îl lăsăm să se răcească definitiv.
Cum preparăm crema
Înainte de a prepara crema de frișcă, punem bolul mixerului în frigider pentru 10-15 minute.
Punem apoi smântâna rece într-un bol și o mixăm până când începe să capete consistență și se mărește în volum. Adăugăm treptat zahărul pudră, în timp ce mixăm energic, pentru ca ingredientele să se omogenizeze.
Punem frișca la rece până când vom monta tortul.
Cum montăm tortul reginei Victoria
Când blatul de tort este răcit complet, îl secționăm în două părți aproximativ egale. Așezăm prima parte de blat pe platoul de tort și o ungem bine cu gemul de căpșuni. Apoi adăugăm toată frișca bătută și introducem căpșuni prin ea. Așezăm deasupra a doua parte de blat și punem tortul la rece pentru 3-4 ore.
Înainte de a porționa tortul Reginei Victoria, îl decorăm cu zahăr pudră. Este pe cât de simplu, pe atât de delicios.
Spor și poftă bună!
COMENTARII