Înghețată

Înghețată sandwich cu vanilie și piersici

Printre rețetele de înghețată pe care vreți să le preparați pentru a-i cuceri pe cei dragi, treceți pe listă și rețeta de înghețată sandwich cu vanilie și piersici. Înghețata este absolut delicioasă, este consistentă și are un aspect cuceritor.

Această înghețată sandwich combină textura crocantă a aluatului fraged cu cremozitatea înghețatei de vanilie și dulceața naturală a piersicilor proaspete. Fiecare mușcătură aduce un contrast de arome și texturi, transformând acest desert într-un deliciu absolut. Este perfectă pentru a fi servită la petreceri, picnicuri sau ca un răsfăț răcoritor în orice moment al zilei.

O altă rețetă de înghețată mai interesantă de pe blog, pe care v-o recomandăm, este rețeta de Baked Alaska. Este de fapt un tort de înghețată cu bezea caramelizată, foarte apreciat în toate bucătăriile lumii.

Și tot din categoria torturilor de înghețată mai găsiți pe blog și o rețetă de parfait cu cremă de brânză și fructe de pădure.

 Cum preparăm rețeta de înghețată sandwich cu vanilie și piersici

Pentru rețeta de azi avem de preparat două foi fragede din aluat cu cacao și o înghețată de vanilie. În compoziția înghețatei vom adăuga și piersici proaspete.

Dacă vă este mai ușor, foile de aluat le puteți decupa înainte de coacere sub formă de biscuiți. Astfel veți prepara separat fiecare sandwich  de înghețată. De asemeni, piersicile le puteți înlocui și cu alte fructe de sezon pe care le preferați.

Dacă mai doriți și alte rețete de înghețată, găsiți pe blog o colecție în secțiunea ”Înghețată”.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de înghețată sandwich cu vanilie și piersici.

Trei porții de înghețată sandwich cu vanilie și piersici alături de o piersică feliată

Gătește Înghețată sandwich cu vanilie și piersici

Timp de preparare

60 min

Nivel

complex

Porții

20

Trei porții de înghețată sandwich cu vanilie și piersici alături de un pahar cu compot de piersici și o piersică feliată

Ingrediente

Pentru înghețata de vanilie:

  • 480 ml smântână pentru frișcă
  • 240 ml lapte integral
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 4 gălbenușuri de ou.

Pentru piersici:

  • 3-4 piersici mari, coapte (aproximativ 500 g)
  • 30-40 g zahăr (opțional)
  • 1 linguriță de suc de lămâie.

Pentru aluat:

  • 225 g făină
  • 25 g cacao
  • 1/2 linguriță de praf de copt
  • 1/4 linguriță de sare
  • 115 g unt, la temperatura camerei
  • 200 g zahăr
  • 1 ou mare
  • 1 linguriță de extract de vanilie.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea aluatului fraged și coacerea foilor. Iar în timp ce aluatul se odihnește la rece, preparăm înghețata de vanilie și pregătim piersicile.

Cum preparăm foile de aluat fraged pentru înghețată sandwich cu vanilie și piersici

Într-un bol, combinăm făina, praful de copt, pudra de cacao și sarea.

Într-un alt bol, amestecăm untul cu zahărul până când compoziția devine cremoasă. Adăugăm oul și extractul de vanilie și amestecăm bine.

Încorporăm treptat amestecul de ingrediente solide în cel de unt și frământăm până când obținem un aluat omogen. Modelăm aluatul într-o bilă, îl împachetăm în folie și îl punem la rece pentru 30-40 de minute.

După acest interval de timp pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și împărțim aluatul în două.

Întindem prima parte de aluat fraged pe o suprafață ușor înfăinată, apoi îl transferăm într-o tavă cu dimensiunile de 25/35 cm, tapetată cu hârtie.

Coacem foaia de aluat timp de 10-12 minute sau până când devine rumenă. Procedăm la fel și cu a doua foaie. Apoi le lăsăm la răcit.

Preparăm înghețata de vanilie

Într-o cratiță, combinăm smântâna pentru frișcă, laptele și jumătate din cantitatea de zahăr (75 g). Încălzim amestecul la foc mediu până aproape de punctul de fierbere.

Într-un bol separat, amestecăm gălbenușurile de ou cu restul de zahăr (75 g) până devin cremoase și se deschid la culoare.

Turnăm treptat amestecul fierbinte peste gălbenușuri, amestecând constant pentru a evita coagularea ouălor.

Punem compoziția înapoi în cratiță și o fierbem la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă ca o smântână.

Trecem compoziția printr-o sită fină și adăugăm extractul de vanilie. Apoi o lăsăm să se răcească.

Pregătim piersicile

Spălăm piersicile, scoatem sâmburii și le tăiem în cubulețe mici (aproximativ 500 g).

Într-un bol, combinăm piersicile tăiate cu zahărul și sucul de lămâie. Le lăsăm să stea aproximativ 15 minute pentru a se macera.

După ce piersicile s-au macerat, o parte dintre ele le transformăm în piure pe care îl trecem prin sită și îl combinăm cu compoziția de vanilie. Apoi încorporăm cuburile de piersici.

Pentru a forma delicioasa înghețată sandwich cu vanilie și piersici așezăm într-o tavă curată prima foaie. Întindem compoziția de înghețată peste ea și adăugăm a doua foaie.

Punem tava în congelator și o acoperim cu folie de prospețime.

O lăsăm acolo 5-6 ore, apoi porționăm înghețata în dreptunghiuri.

Porțiile pe care nu le servim le împachetăm separat în folie de prospețime și le punem la congelator, într-o caserolă.

Spor și poftă bună!