Aperitive

Muffins cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări zilnice

Acești muffins cu dovlecei și verdețuri sunt o opțiune sănătoasă și delicioasă pentru micul dejun, gustări sau chiar pentru picnicuri. Textura moale și umedă a muffins-urilor este datorată dovleceilor, iar brânza și verdețurile adaugă un gust savuros și aromat.

Aceste muffins sunt perfecte pentru a fi servite atât calde, cât și reci, și pot fi păstrate într-un recipient ermetic la frigider timp de câteva zile. Noi adorăm gustările pe bază de dovlecei și le preparăm în diferite moduri. Ne plac dovleceii incluși în omletă, în budinci, în checuri, etc.

Una dintre cele mai apreciate rețete cu dovlecei de pe blog este cea de dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Este una dintre cele mai  simple rețetă de dovlecei, pe care toți o adoră. Este, probabil, prima rețetă care ne vine în minte când apar dovleceii pe piață.

Iar o altă rețetă foarte apreciată este cea de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc. Și aceasta este simplă și ușor de preparat. Budinca iese gustoasă, cremoasă și plăcut aromată. Încercați-o pentru a vă convinge.

Ce ingrediente folosim la rețeta de muffins cu dovlecei și verdețuri

Pe lângă dovleceii răzuiți și bine scurși, mai folosim iaurt, ouă, făină, dar și puțină brânză sărată, pentru consistență. Ca și verdețuri folosim puțină ceapă verde, busuioc, mărar și pătrunjel.

Dacă doriți, puteți adăuga și alte ingrediente cum ar fi ardei roșu tăiat cubulețe, spanac sau chiar șuncă pentru a varia rețeta.

Ne plac dovleceii pentru că îi putem combina cu foarte multe ingrediente. Îi putem include chiar și în rețete de deserturi.

Vedeți aici și o rețetă de gogoși din dovlecei, turnate cu lingura.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete cu dovlecei de unde le puteți încerca pe cele care vă inspiră mai mult.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de muffins cu dovlecei și verdețuri.

Muffins cu dovlecei pe frunze de salată verde, unul secționat

Gătește Muffins cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări zilnice

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

20

Doi muffins cu dovlecei și verdețuri pe o farfurie, alături de un platou cu mai mulți muffins, un bol cu sos și roșii proaspete

Ingrediente

  • 2 dovlecei mari cruzi(aproximativ 300-350 g)
  • 2 ouă
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • 150 g iaurt natural
  • 200 g făină
  • 1 plic praf de copt (10 g)
  • 100 g brânză telemea sau feta
  • 2-3 fire de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar,
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 5-6 frunze de busuioc
  • sare și piper, după gust.

Mod de preparare

Înainte de a începe pregătirea ingredientelor pentru muffins, pornim cuptorul la 180°C și pregătim o tavă de muffins cu forme de hârtie sau le ungem cu puțin ulei.

Radem dovleceii pe răzătoarea mare și punem răzătura într-o sită pentru a elimina excesul de apă. Mai apoi vom presa ușor răzătura pentru a elimina cât mai multă apă posibil.

Pentru a prepara compoziția de muffins cu dovlecei și verdețuri, într-un bol mare, amestecăm ouăle cu un tel. Adăugăm uleiul și iaurtul și amestecăm bine până se omogenizează.

Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt și un praf de sare.

Încorporăm treptat amestecul uscat în cel umed, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.

Adăugăm dovlecelul ras și bine scurs, brânza mărunțită și omogenizăm. Apoi adăugăm cozile de la ceapa verde tocate mărunt, frunzele de busuioc, pătrunjelul și mărarul, de asemeni, tocate mărunt. Amestecăm ușor până când toate ingredientele sunt bine distribuite în aluat.

Umplem formele de muffins până la aproximativ 2/3 din capacitate.

Introducem tava în cuptorul preîncălzit și coacem muffins-urile timp de 20-25 de minute.

Scoatem delicioșii muffins cu dovlecei și verdețuri din cuptor și îi lăsăm să se răcească în tavă pentru câteva minute. Apoi îi transferăm pe un grătar sau pe platouri, pentru a se răci complet.

Sunt delicioși serviți alături de legume proaspete, de brânzeturi sau glazurați cu diferite sosuri.

Spor și poftă bună!