Gătește Muffins cu dovlecei și verdețuri, pentru gustări zilnice
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- 2 dovlecei mari cruzi(aproximativ 300-350 g)
- 2 ouă
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- 150 g iaurt natural
- 200 g făină
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 100 g brânză telemea sau feta
- 2-3 fire de ceapă verde
- 1 legătură de mărar,
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 5-6 frunze de busuioc
- sare și piper, după gust.
Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea ingredientelor pentru muffins, pornim cuptorul la 180°C și pregătim o tavă de muffins cu forme de hârtie sau le ungem cu puțin ulei.
Radem dovleceii pe răzătoarea mare și punem răzătura într-o sită pentru a elimina excesul de apă. Mai apoi vom presa ușor răzătura pentru a elimina cât mai multă apă posibil.
Pentru a prepara compoziția de muffins cu dovlecei și verdețuri, într-un bol mare, amestecăm ouăle cu un tel. Adăugăm uleiul și iaurtul și amestecăm bine până se omogenizează.
Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt și un praf de sare.
Încorporăm treptat amestecul uscat în cel umed, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
Adăugăm dovlecelul ras și bine scurs, brânza mărunțită și omogenizăm. Apoi adăugăm cozile de la ceapa verde tocate mărunt, frunzele de busuioc, pătrunjelul și mărarul, de asemeni, tocate mărunt. Amestecăm ușor până când toate ingredientele sunt bine distribuite în aluat.
Umplem formele de muffins până la aproximativ 2/3 din capacitate.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit și coacem muffins-urile timp de 20-25 de minute.
Scoatem delicioșii muffins cu dovlecei și verdețuri din cuptor și îi lăsăm să se răcească în tavă pentru câteva minute. Apoi îi transferăm pe un grătar sau pe platouri, pentru a se răci complet.
Sunt delicioși serviți alături de legume proaspete, de brânzeturi sau glazurați cu diferite sosuri.
Spor și poftă bună!
COMENTARII