Gătește Înghețata de avocado cu fistic și mentă, aromată și plăcut colorată
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
10
Ingrediente
- 2 avocado copți
- 250 ml lapte de cocos
- 2-3 linguri de miere
- 1/2 cană miere sau sirop de agave (poți ajusta cantitatea după gust)
- 50 g frunze proaspete de mentă
- 150 g fistic mărunțit
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță suc de lămâie.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea fructelor avocado.
Tăiem avocado-urile în jumătăți, scoatem sâmburele și extragem pulpa cu o lingură. Punem pulpa într-un blender și o stropim imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida.
Apoi adăugăm laptele de cocos, mierea, frunzele de mentă și extractul de vanilie în blender.
Mixăm până când obținem o compoziție omogenă și cremoasă.
Fisticul fie îl transformăm în pudră și îl încorporăm în compoziție, fie îl tocăm mai grosier. Noi îl preferăm transformat în pudră.
Turnăm compoziția de înghețată de avocado cu fistic și mentă într-un recipient cu capac, pentru congelator.
Închidem recipientul și îl punem în congelator.
Lăsăm înghețata să se congeleze timp de cel puțin 4 ore sau până când este fermă. Dacă o dorim mai fină, amestecăm înghețata cu o furculiță la fiecare oră pentru a preveni formarea cristalelor de gheață.
Pentru a ne răsfăța cu gustul ei scoatem înghețata din congelator cu aproximativ 10-15 minute înainte de a o servi. Astfel se va înmuia puțin și va fi mai ușor de scos cu lingura.
Servim înghețata în cupe sau conuri și o decorăm cu frunze de mentă proaspete și bucățele suplimentare de fistic.
COMENTARII