Gătește Tort de înghețată cu jeleu din fructe de pădure
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru baza de înghețată:
- 500 ml smântână pentru frișcă (minimum 30% grăsime)
- 400 ml lapte condensat îndulcit
- 1 linguriță extract de vanilie.
- Pentru jeleu de fructe:
- 300 g fructe de pădure (zmeură, afine, mure, căpșuni etc.)
- 100 g zahăr
- 1 plic gelatină (10 g)
- 100 ml apă.
Mod de preparare
Pregătirea bazei pentru înghețată:
Punem smântâna pentru frișcă rece într-un bol mare și o amestecăm cu un mixer până când devine consistentă.
Laptele condensat îl amestecăm cu extractul de vanilie, în alt bol.
Apoi adăugăm treptat laptele condensat peste frișca bătută, amestecând ușor cu o spatulă de silicon.
Turnăm compoziția într-o formă de tort cu pereți detașabili, căptușită cu folie la interior. Punem tortul la congelator pentru a se întări, timp de cel puțin 2 ore.
Preparăm jeleul din fructe de pădure.
Într-o cratiță, punem fructele de pădure și zahărul, și le încălzim la foc mediu, amestecând ocazional, până când zahărul se dizolvă și fructele se înmoaie, aproximativ 10-15 minute.
Într-un bol mic, hidratăm gelatina în apă rece timp de 5 minute.
Adăugăm gelatina hidratată în amestecul de fructe fierbinți și amestecăm până când se dizolvă complet.
Lăsăm amestecul de fructe să se răcească la temperatura camerei, dar nu-l lăsăm să se întărească.
Scoatem tortul din congelator și turnăm amestecul de jeleu din fructe de pădure răcit deasupra stratului de înghețată.
Nivelăm jeleul cu o spatulă și punem tortul înapoi la congelator pentru încă 1-2 ore, până când jeleul este complet întărit.
Scoatem tortul din congelator cu 10-15 minute înainte de a-l servi pentru a se înmuia ușor și a se porționa frumos.
Spor și poftă bună!
COMENTARII