Gătește Tartă din foietaj cu legume la grill și mozzarella
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 250 g)
- 1 dovlecel mediu
- 1 vânătă mică
- 1 ardei gras roșu
- 1 ceapă roșie
- 4-5 roșii mai mici
- câteva măsline feliate
- 2 liguri de sos de roșii
- 200 g mozzarella (fie proaspătă, fie rasă)
- 2-3 linguri de ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 1 linguriță de ierburi italiene (oregano, busuioc, cimbru)
- 1 ou bătut (pentru uns marginile aluatului)
- frunze proaspete de busuioc (pentru decor, opțional).
Mod de preparare
Începem cu prepararea legumelor la grill.
Spălăm bine legumele. Tăiem dovlecelul și vânăta în felii subțiri (aproximativ 0,5 cm grosime). Tăiem ardeiul gras în bucăți mai mari și ceapa roșie în sferturi sau în bucăți mai mici.
Ungem feliile de legume cu ulei de măsline și presărăm sare, piper și ierburi italiene peste ele.
Încălzim o tigaie grill sau grătarul și rumenim legumele până când sunt moi și au urme de grill. Aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. După ce sunt gata, le lăsăm să se răcească puțin.
Între timp pregătim aluatul.
Preîncălzim cuptorul la 200°C.
Desfacem aluatul foietaj pe o suprafață ușor înfăinată și îl întindem ușor, dacă este necesar, pentru a se potrivi în tava pe care o vom folosi. Putem folosi o tavă rotundă sau dreptunghiulară.
Așezăm aluatul în tavă, ridicând ușor marginile pentru a forma o mică bordură. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță pentru a preveni umflarea excesivă.
Distribuim uniform sosul de roșii și jumătate din mozzarella pe baza aluatului. Așezăm legumele la grill deasupra mozzarellei, alternând culorile pentru un efect vizual plăcut. Presărăm feliile de măsline și restul de mozzarella peste legume.
Ungem marginile aluatului cu oul bătut pentru a obține o crustă aurie și crocantă.
Coacem delicioasa tartă din foietaj cu legume la grill și mozzarella în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până când aluatul este auriu și crocant, iar mozzarella este topită și ușor rumenită.
După ce scoatem tarta din cuptor, o lăsăm să se răcească puțin înainte de a o porționa. O decorăm cu frunze proaspete de busuioc pentru un plus de prospețime și aromă.
Servim tarta caldă sau rece, este delicioasă oricum.
Spor și poftă bună!
COMENTARII