Gătește Ciorbă de vită cu castraveți murați și orz perlat
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 500 g carne de vită (preferabil pulpă sau rasol)
- 100 g orz perlat
- 2-3 castraveți murați (de mărime medie)
- 1 ceapă medie
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 țelină mică
- 2-3 cartofi
- 2 linguri ulei
- 2-3 foi de dafin
- 2 litri apă sau supă de vită (dacă ai la dispoziție)
- sare și piper, după gust.
- Smântână și verdeață (pătrunjel sau mărar) pentru servire
Mod de preparare
Pentru a prepara delicioasa ciorbă de vită cu castraveți murați și orz perlat, mai întâi tăiem carnea de vită în cuburi și o punem la fiert într-o oală cu aproximativ 2 litri de apă sau supă de vită. Adăugăm o linguriță de sare și lăsăm supa să fiarbă la foc mic, îndepărtând spuma care se formează. Lăsăm carnea să fiarbă aproximativ 1-1.5 ore, până când devine fragedă.
În timp ce carnea fierbe, spălăm bine orzul perlat și îl punem la fiert separat, în apă cu puțină sare. Îl fierbem pentru aproximativ 20-25 de minute, până se înmoaie. După ce este gata, îl scurgem și îl lăsăm deoparte.
Într-o tigaie, încălzim uleiul și călim ceapa tocată mărunt până devine translucidă. Adăugăm morcovii, pătrunjelul și țelina tăiate cubulețe și le călim ușor timp de 5-7 minute.
După ce carnea de vită este fiartă, adăugăm legumele călite în oală, împreună cu cartofii tăiați cubulețe. Lăsăm legumele să fiarbă aproximativ 15 minute, până când cartofii devin moi.
Tăiem castraveții murați în fâșii sau cubulețe mici. Dacă sunt foarte acri, îi lăsăm puțin în apă rece. Apoi îi adăugăm în oală împreună cu orzul fiert și foile de dafin. Mai fierbem totul încă 10 minute, până când gusturile se îmbină armonios.
La final, potrivim gustul cu sare și piper după preferințe. Putem adăuga și puțin din saramura de la castraveții murați pentru un plus de savoare, în funcție de cât de acră dorim supa.
Delicioasa ciorbă de vită cu castraveți murați și orz perlat se servește fierbinte, cu smântână și verdeață tocată mărunt deasupra. O putem servi alături și felii de pâine proaspătă sau crutoane.
Spor și poftă bună!
COMENTARII