Gătește Beef Stroganoff. Carne de vită cu ciuperci și smântână
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 500 gr mușchiuleț de vită
- 1 lingură de făină
- 100 ml ulei
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 3-4 castraveciori murați
- 250 g ciuperci champignon
- 200 ml supă de vită
- 1 lingură de ketchup
- 200 ml smântână pentru gătit
- sare și piper
- orez și salată de murături pentru servit.
Mod de preparare
Începem cu porționarea cărnii de vită în fâșii și presărăm peste ea sare, piper și făina. Amestecăm foarte bine bucățile de carne cu aceste ingrediente și le lăsăm deoparte până când pregătim celelalte ingrediente.
Curățăm și tocăm ceapa în fâșii, curățăm și tocăm usturoiul în rondele. Curățăm ciupercile de impurități, le ștergem și le tăiem în felii.
Punem o tigaie cu uleiul la încins și adăugăm fâșiile de carne. Le amestecăm bine prin ulei până când se pătrund și își schimbă culoarea. Apoi adăugăm ceapa și ciupercile și le amestecăm bine prin tigaie, pentru un minut.
Turnăm supa, adăugăm felii de castraveți murați, acoperim tigaia și fierbem ingredientele la foc mediu pentru 10-12 minute. Apoi adăugăm ketchupul și smântâna, usturoiul trecut prin presă și mai fierbem deliciosul beef Stroganoff pentru maxim 5 minute. Potrivim gustul cu sare și piper.
Este o mâncare pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Iar servită cu o garnitură de orez, este și sățioasă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII