Gătește Cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
Pentru crustă:
- 300 g biscuiți cu ciocolată
- 150 g unt topit.
Pentru crema de brânză:
- 500 g cremă de brânză (tip Philadelphia)
- 200 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
- 150 g zahăr pudră
- 10 g gelatină (sau echivalentul în foi de gelatină)
- 2 linguri esență de vanilie
- coaja rasă de la o lămâie
- un praf de sare.
Pentru jeleul de mure:
- 300 g mure proaspete sau congelate
- 100 g zahăr
- 5 g gelatină (sau echivalentul în foi de gelatină)
- 100 ml apă.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea crustei.
Zdrobim biscuiții într-un robot de bucătărie sau cu un sucitor de aluaturi, până când îi transformăm în pesmet. Apoi amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit până se omogenizează.
Tapetăm o tavă rotundă cu pereți detașabili (diametru de 22-24 cm) cu acest amestec la bază. Apoi punem tava cu crusta în frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Pregătim crema pentru cheesecake cu jeleu de mure
Dizolvăm gelatina în puțină apă rece și o lăsăm să se hidrateze timp de 10 minute. Amestecăm crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie până obținem o compoziție fină.
Într-un bol separat, amestecăm smântâna pentru frișcă până devine fermă.
Într-un ibric așezat pe baie de aburi încălzim gelatina hidratată până se dizolvă complet, dar fără să o fierbem.
Adăugăm gelatina dizolvată în compoziția de cremă de brânză, amestecând bine. Încorporăm frișca bătută în crema de brânză, amestecând ușor. Apoi întindem crema peste crusta de biscuiți și o nivelăm cu o spatulă.
Punem cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore sau până când se întărește crema.
Pregătim jeleul de mure
Dăm deoparte cam 1/4 din cantitatea de mure. Restul murelor le punem cu zahărul și apa într-o cratiță și le fierbem la foc mic până când fructele se înmoaie (aproximativ 10 minute).
Strecurăm murele printr-o sită fină pentru a obține un piure fin, fără semințe. Presăm bine murele în sită pentru a trece toată pulpa acestora.
Dizolvăm gelatina în puțină apă rece și o lăsăm să se hidrateze timp de 10 minute. Adăugăm gelatina în piureul de mure încă fierbinte și amestecăm până se dizolvă complet.
Lăsăm jeleul să se răcească ușor, dar fără să se întărească complet, apoi îl turnăm peste cheesecake-ul întărit. Presărăm prin jeleu și murele oprite și le înfigem ușor în interiorul acestuia.
Punem deliciosul cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată în frigider pentru încă 2-3 ore până când jeleul se întărește complet. Apoi îl putem porționa.
Spor și poftă bună!
COMENTARII