Tarte / Cheesecake

Cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată

Acest delicios și spectaculos cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată este un desert rafinat, ce va încânta atât papilele cât și privirile. Este ideal pentru a fi servit la ocazii speciale sau pur și simplu ca un răsfăț delicios de weekend. Rețeta nu se prepară anevoios, iar ingredientele sunt dintre cele populare rețetelor de cheesecake.

Deserturile cu fructe, fără coacere au mare trecere în rândul amatorilor de dulciuri. Sunt mai ușoare și mai răcoroase. Pot fi preparate pe tot parcursul anului, fie cu fructe proaspete, de sezon, fie cu fructe congelate, din compot sau din dulceață.

Un exemplu de cheesecake foarte apreciat de pe blog îl puteți descoperi la rețeta de cheesecake cu fructe de pădure. Este unul dintre acele deserturi pe care dorești să le repeți necontenit.

Și tot din această categorie de deserturi vă mai recomandăm de pe blog și rețeta de cheesecake cu caise și glazură de ciocolată.

Despre deliciosul cheesecake cu jeleu de mure

Acest minunat cheesecake cucerește cu textură cremoasă și contrastul plăcut dintre dulceața cremei de brânză și aroma intensă, ușor acrișoară, a jeleului de mure. Crusta crocantă din biscuiți cu ciocolată oferă un echilibru perfect pentru crema fină și jeleul fructat.

Mai găsiți pe blog o mulțime de rețete de cheesecake sau alte deserturi cu fructe, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată.

Porție de cheesecake cu mure pe o farfurie cu furculiță, alături de platoul cu cheesecake pe un grătar

Gătește Cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

16

Cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată secționat pe un grătar

Ingrediente

Pentru crustă:
  • 300 g biscuiți cu ciocolată
  • 150 g unt topit.
Pentru crema de brânză:
  • 500 g cremă de brânză (tip Philadelphia)
  • 200 ml smântână pentru frișcă (35% grăsime)
  • 150 g zahăr pudră
  • 10 g gelatină (sau echivalentul în foi de gelatină)
  • 2 linguri esență de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie
  • un praf de sare.
Pentru jeleul de mure:
  • 300 g mure proaspete sau congelate
  • 100 g zahăr
  • 5 g gelatină (sau echivalentul în foi de gelatină)
  • 100 ml apă.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea crustei.

Zdrobim biscuiții într-un robot de bucătărie sau cu un sucitor de aluaturi, până când îi transformăm în pesmet. Apoi amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit până se omogenizează.

Tapetăm o tavă rotundă cu pereți detașabili (diametru de 22-24 cm) cu acest amestec la bază. Apoi punem tava cu crusta în frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Pregătim crema pentru cheesecake cu jeleu de mure

Dizolvăm gelatina în puțină apă rece și o lăsăm să se hidrateze timp de 10 minute. Amestecăm crema de brânză cu zahărul pudră și esența de vanilie până obținem o compoziție fină.

Într-un bol separat, amestecăm smântâna pentru frișcă până devine fermă.

Într-un ibric așezat pe baie de aburi încălzim gelatina hidratată până se dizolvă complet, dar fără să o fierbem.

Adăugăm gelatina dizolvată în compoziția de cremă de brânză, amestecând bine. Încorporăm frișca bătută în crema de brânză, amestecând ușor. Apoi întindem crema peste crusta de biscuiți și o nivelăm cu o spatulă.

Punem cheesecake-ul la frigider pentru 3-4 ore sau până când se întărește crema.

Pregătim jeleului de mure

Dăm deoparte cam 1/4 din cantitatea de mure. Restul murelor le punem cu zahărul și apa într-o cratiță și le fierbem la foc mic până când fructele se înmoaie (aproximativ 10 minute).

Strecurăm murele printr-o sită fină pentru a obține un piure fin, fără semințe. Presăm bine murele în sită pentru a trece toată pulpa acestora.

Dizolvăm gelatina în puțină apă rece și o lăsăm să se hidrateze timp de 10 minute. Adăugăm gelatina în piureul de mure încă fierbinte și amestecăm până se dizolvă complet.

Lăsăm jeleul să se răcească ușor, dar fără să se întărească complet, apoi îl turnăm peste cheesecake-ul întărit. Presărăm prin jeleu și murele oprite și le înfigem ușor în interiorul acestuia.

Punem deliciosul cheesecake cu jeleu de mure și biscuiți cu ciocolată în frigider pentru încă 2-3 ore până când jeleul se întărește complet. Apoi îl putem porționa.

Spor și poftă bună!