Aperitive

Plăcintă creață cu brânză și verdeață

Dacă vă plac plăcintele cu brânză în varianta sărată, avem pentru voi o rețetă de plăcintă creață cu brânză și verdeață. Este delicioasă, cremoasă și are un aspect apetisant. Rețeta nu este complexă, iar ingredientele sunt simple și la îndemână.

Plăcinta cu brânză sărată poate fi servită atât caldă cât și rece, la micul dejun sau ca gustare pe parcursul zilei.

Ne plac foarte mult plăcintele sărate și nu ezităm să testăm diferite umpluturi pentru ele. O rețetă interesantă de pe blog pe care v-o recomandăm cu drag este cea de plăcintă cu mazăre și carne de pui. Este o plăcintă cu foi subțiri preparate în casă și cu o combinație delicioasă de ingrediente pentru umplutură.

Iar o altă rețetă delicioasă pe care o puteți prepara și pentru un platou cu aperitive festive este cea de plăcintă spirală cu spanac și brânză. Este foarte spectaculoasă în secțiune și va arăta perfect printre alte aperitive.

Cum preparăm rețeta de plăcintă creață cu brânză și verdeață

Această plăcintă are la bază foi subțiri de plăcintă, care se așază în straturi și se ung cu ulei sau unt între ele. Umplutura se prepară dintr-un amestec de brânzeturi, ouă și smântână.  Interesant la această plăcintă este că spre final de preparare se adaugă peste ea o compoziție din ouă cu lapte. Aceasta pătrunde în interiorul plăcintei hidratând bine foile și oferind un plus de cremozitate.

Foile de plăcintă se pot prepara cu ușurință și în casă – vedeți aici rețeta.

Mai găsiți pe blog și alte rețete interesante de plăcinte sărate, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de plăcintă creață cu brânză și verdeață.

Plăcintă cu brânză sărată porționată pe un platou

Gătește Plăcintă creață cu brânză și verdeață

Timp de preparare

50 min

Nivel

mediu

Porții

20

Trei porții de plăcintă creață cu brânză și verdeață

Ingrediente

  • 1 pachet foi de plăcintă( 12 foi)
  • 250 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 750 gr brânză telemea, sărată
  • 200 gr cremă de brânză cu verdeață
  • 2 linguri smântână acră, cu 20% grăsime
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 6 ouă
  • 1 l lapte
  • sare, după gust
  • 150 ml ulei

Mod de preparare

Începem cu pregătirea compoziției de umplutură. Mai întâi spălăm verdeața, o scurgem și o tocăm mărunt. Într-un bol sfărâmăm brânza sărată cu furculița și adăugăm peste aceasta brânza proaspătă de vaci, crema de brânză Philadelphia, verdeața tocată și smântâna. Amestecăm bine ingredientele până la omogenizarea compoziției.

Apoi putem monta delicioasa plăcintă creață cu brânză și verdeață.

Desfacem foile de aluat pe masa de lucru. Le împărțim în grupuri de câte trei foi și le așezăm una peste alta, dar unse între ele cu ulei.

Luăm o foaie de aluat și o ungem cu ulei, folosind o pensulă. Așezăm a doua foaie peste ea, o ungem bine și pe aceasta, apoi așezăm a treia foaie.

Întindem peste fiecare pachet de foi câte 1/3 din compoziția de brânză, dar în straturi mai neuniforme și doar pe jumătate din suprafața pachetului. Apoi aducem peste umplutură jumătatea de pachet de foi neumplută cu brânză. Apoi împachetăm totul sub formă de evantai sau de acordeon.

Așezăm evantaiul într-o tavă unsă cu ulei.  Procedăm în același mod și cu restul foilor de plăcintă și restul compoziției de brânză. Obținem 4 evantaie pe care le așezăm unul lângă altul în tavă.

Punem tava în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și coacem delicioasa plăcintă creață cu brânză și verdeață pentru 30 de minute, sau până când foile de deasupra sunt frumos rumenite la suprafață.

Într-un bol amestecăm cele 3 ouă rămase, cu un praf de sare și laptele. Scoatem tava din cuptor și înțepăm plăcinta cu o furculiță din loc în loc. Întindem deasupra compoziția de ouă cu lapte. Punem din nou tava în cuptor și mai coacem plăcinta pentru 20 de minute, sau până când compoziția este absorbită de plăcintă și suprafața acesteia este frumos rumenită.

 

O lăsăm să se mai răcească, apoi o porționăm și o servim, fie caldă, fie rece, după preferințe.

Spor și poftă bună!