Gătește Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
6

Ingrediente
- 600 g cartofi
- 4 ouă
- 1 ceapă roșie
- 2 castraveți proaspeți (mai mici și crocanți)
- 1 linguriță sare
- ½ linguriță piper negru proaspăt măcinat
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură muștar (opțional, pentru dressing)
- 1 lingură oțet (de mere sau alb)
- 1 linguriță zahăr
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
- verdeață: pătrunjel sau mărar, după gust.
Mod de preparare
Vei începe cu murarea cepei, dacă nu o ai deja murată la borcan. Taie ceapa roșie în rondele subțiri.
Pune-o într-un bol cu oțet, zahăr, puțină sare și apă (cam 50 ml apă + 2 linguri oțet + 1 linguriță zahăr + un praf de sare).
Lasă la murat 15-20 de minute (sau mai mult, dacă ai timp).
Cartofii se spală bine și se fierb în coajă, în apă cu sare, până sunt pătrunși (dar fermi). Se răcesc puțin, apoi se curăță și se taie cuburi mari sau felii. Ouăle se fierb tari (aprox. 10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă), se curăță și se taie sferturi.
Castraveții se spală, se taie în jumătăți și apoi felii subțiri. Ceapa murată se scurge de lichid și se adaugă în salată.
Se pun toate într-un bol mare: cartofii, ouăle, castraveții și ceapa.
Se adaugă uleiul, puțină zeamă de lămâie, piper proaspăt și muștarul (dacă îl folosești).
Se amestecă ușor, pentru a nu sfărâma cartofii sau ouăle.
Se presară verdeață tocată deasupra.
Poți adăuga și o lingură de iaurt sau smântână, dacă vrei un dressing mai cremos.
Dacă îți place un gust mai intens, adaugă și câteva felii subțiri de castraveți murați sau capere.
Această salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată este excelentă servită la temperatura camerei sau ușor rece.
COMENTARII