Gătește Sos tartar. Rețeta unui sos cremos cu ușor acrișor
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
4

Ingrediente
- 200 g maioneză (de casă sau de calitate)
- 1 lingură muștar Dijon (opțional)
- 1 lingură zeamă de lămâie sau oțet alb
- 2-3 castraveți murați mici, tocați fin
- 1 lingură capere tocate
- 1 linguriță ceapă roșie foarte fin tocată
- 1 ou fiert tare, mărunțit (opțional)
- 1 lingură pătrunjel sau mărar proaspăt, tocat
- Sare și piper, după gust.
Mod de preparare
Într-un bol, amestecă maioneza cu muștarul și zeama de lămâie până obții o bază fină și echilibrată.
Adaugă castraveții murați, caperele, ceapa, oul fiert (dacă folosești) și verdețurile.
Potrivește de sare și piper și amestecă bine până la omogenizare.
Lasă la rece cel puțin 30 de minute pentru ca aromele să se îmbine.
Deliciosul sos tartar poate fi servit cu pește prăjit sau pane (ex: cod, șalău) sau alături de crochete de pește sau cartofi pane. Merge și cu legume prăjite sau coapte, dar și ca dip pentru ouă sau tartine reci.
Spor și poftă bună!
COMENTARII