Gătește Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
20

Ingrediente
- Pentru blatul de negresă (tavă 20×30 cm):
- 200 g unt de arahide (de preferat cremos)
- 150 g zahăr
- 4 ouă
- 1 linguriță esență de vanilie
- 150 g făină
- 30 g cacao
- 1/4 linguriță sare.
- Pentru crema de mentă:
- 100 g unt moale
- 200 g zahăr pudră
- 2 linguri lapte
- 1 linguriță extract de mentă (sau după gust)
- câteva picături de colorant verde (opțional)
- Pentru glazura de ciocolată:
- 100 g ciocolată neagră (min. 50% cacao)
- 50 ml smântână lichidă pentru frișcă (30–35%)
- 1 linguriță unt.
Mod de preparare
Prepararea blatului de negresă.
Preîncălzește cuptorul la 175°C (funcție sus-jos).
Topește untul de arahide pe foc mic. Lasă-l să se răcorească.
Într-un bol, amestecă ouăle cu zahărul până când se triplează volumul. Încorporează untul de arahide, apoi adaugă esența de vanilie.
Cerne făina cu pudra de cacao, amestecă-le cu sarea și adaugă-le peste compoziție. Amestecă ușor cu o spatulă. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează. Coace blatul de negresă timp de 25–30 de minute. Lasă-l să se răcească complet în tavă.
Preparare cremă de mentă pentru negresă cu unt de arahide
Mixează untul moale până când devine cremos. Adaugă treptat zahărul pudră, apoi laptele și extractul de mentă. Adaugă câteva picături de colorant verde pentru un aspect vibrant.
Întinde uniform crema peste blatul rece și dă tava la frigider 20–30 de minute.
Glazură de ciocolată
Încălzește smântâna lichidă într-un vas mic până aproape de punctul de fierbere. Adaugă ciocolata ruptă bucăți și amestecă până se topește complet. Adaugă untul pentru un aspect lucios și omogen.
Toarnă glazura peste crema de mentă și nivelează. Pune tava cu negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de porționare.
Spor și poftă bună!
COMENTARII