Dulciuri

Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată

Această negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată este un desert decadent, sofisticat și surprinzător prin combinația de arome și texturi. Straturile se completează perfect. Blatul dens și ușor umed este urmat de o cremă răcoritoare de mentă. Peste aceasta vine un strat onctuos de glazură de ciocolată. Untul de arahide adăugat în blat aduce o notă bogată și cremoasă. Acesta completează armonios răcoarea mentei și nota amăruie a ciocolatei negre.

Dacă nu ai inclus încă untul de arahide în deserturi, îți mai recomandăm să încerci de pe blog și rețeta de tort cu foi fragede cu cacao și cremă cu unt de arahide poate fi alegerea ideală. Combinația rafinată de foi fragede cu cacao și o cremă fină de mascarpone cu unt de arahide, oferă un echilibru perfect între dulceață, aromă intensă de ciocolată și note ușor sărate de arahide.

Descoperă și rețeta untului de arahide preparată în casă.

Descrierea rețetei de negresă cu unt de arahide

Această negresă este o explozie de arome contrastante care se împletesc perfect. Blatul este dens, ciocolatos, ușor umed. Iar untul de arahide adaugă o notă bogată, catifelată și ușor sărată care intensifică gustul de ciocolată. Crema de mentă, răcoroasă și aerată, echilibrează dulceața blatului. Iar glazura de ciocolată închide desertul cu un strat fin și lucios, care se topește în gură.

Se taie în pătrate mici și se servește rece, fiind un desert potrivit pentru momente speciale sau ocazii festive. Contrastul vizual dintre straturi face ca fiecare porție să arate spectaculos.

Și pentru a testa untul de arahide în mai multe deserturi, îți recomandăm să încerci și rețeta de Lava Cake cu ciocolată și unt de arahide. Simplu de preparat, dar spectaculos la servire, acest desert va deveni cu siguranță unul dintre preferatele tale!

Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare al rețetei de negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată.

Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată porționată pe un grătar

Gătește Negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

20

Trei porții de negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată pe un ștergar

Ingrediente

  • Pentru blatul de negresă (tavă 20×30 cm):
  • 200 g unt de arahide (de preferat cremos)
  • 150 g zahăr
  • 4 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 150 g făină
  • 30 g cacao
  • 1/4  linguriță sare.
  • Pentru crema de mentă:
  • 100 g unt moale
  • 200 g zahăr pudră
  • 2 linguri lapte
  • 1 linguriță extract de mentă (sau după gust)
  • câteva picături de colorant verde (opțional)
  • Pentru glazura de ciocolată:
  • 100 g ciocolată neagră (min. 50% cacao)
  • 50 ml smântână lichidă pentru frișcă (30–35%)
  • 1 linguriță unt.

Mod de preparare

Prepararea blatului de negresă.

Preîncălzește cuptorul la 175°C (funcție sus-jos).

Topește untul de arahide pe foc mic. Lasă-l să se răcorească.

Într-un bol, amestecă ouăle cu zahărul până când se triplează volumul. Încorporează untul de arahide, apoi adaugă esența de vanilie.

Cerne făina cu pudra de cacao, amestecă-le cu sarea și adaugă-le peste compoziție. Amestecă ușor cu o spatulă. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și nivelează. Coace blatul de negresă timp de 25–30 de minute. Lasă-l să se răcească complet în tavă.

Preparare cremă de mentă pentru negresă cu unt de arahide

Mixează untul moale până când devine cremos. Adaugă treptat zahărul pudră, apoi laptele și extractul de mentă. Adaugă câteva picături de colorant verde pentru un aspect vibrant.

Întinde uniform crema peste blatul rece și dă tava la frigider 20–30 de minute.

Glazură de ciocolată

Încălzește smântâna lichidă într-un vas mic până aproape de punctul de fierbere. Adaugă ciocolata ruptă bucăți și amestecă până se topește complet. Adaugă untul pentru un aspect lucios și omogen.

Toarnă glazura peste crema de mentă și nivelează. Pune tava cu negresă cu unt de arahide, cremă de mentă și glazură de ciocolată la frigider pentru cel puțin 1 oră înainte de porționare.

Spor și poftă bună!