Rețete de post

Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și hrănitoare

Această supă de fasole verde cu morcovi este una dintre cele mai ușoare și reconfortante mâncăruri cu legume proaspete, de vară. Combină dulceața morcovilor cu textura ușor crocantă a păstăilor de fasole verde. În același timp aduce și o prospețime aparte datorită verdețurilor. Poate fi preparată atât în variantă simplă (de post), cât și cu adaos de smântână sau ou, pentru un plus de cremozitate. Are un gust echilibrat, ușor dulceag, vegetal și aromat. Este perfectă pentru o masă ușoară, dar hrănitoare.

Tot din păstăi de fasole verde mai poți prepara și rețeta de salată de fasole verde cu ardei. Este o rețetă simplă și rapidă. Iar cele două legume se combină armonios și din punct de vedere al gustului și al aspectului. Culoarea verde a păstăilor de fasole se asortează perfect cu roșul ardeilor.

Iar dacă dorești o mâncare mai consistentă îți recomandăm o rețetă de curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori. Rețeta este pe cât de simplă, pe atât de rapidă și de gustoasă.

Descrierea rețetei de supă de fasole verde cu morcovi

Această supă este delicată, ușor dulce, cu un parfum plăcut de verdețuri proaspete. Morcovii îi oferă dulceață și un gust blând. Iar fasolea verde aduce o textură ușor crocantă, ce contrastează frumos cu lichidul clar al supei. Dacă e acrită cu borș sau lămâie, capătă o notă revigorantă, echilibrată de verdeață. Este genul de mâncare care aduce aminte de mesele copilăriei, de grădina de vară și de prospețimea legumelor de sezon.

Poți încerca supa cu orice timp de păstăi de fasole sau cu o combinație între acestea.

Dacă vrei să te bucuri de gustul păstăilor de fasole verde și mai târziu, îți recomandăm rețeta de fasole verde la borcan, în saramură. Le poți folosi atât la supe cât și la salate sau mâncăruri scăzute.

Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al rețetei de supă de fasole verde cu morcovi.

Supă de fasole verde cu morcovi în bol și în cratiță cu polonic, alături de un coș cu felii de pâine

Gătește Supă de fasole verde cu morcovi. Rețetă simplă și hrănitoare

Timp de preparare

40 min

Nivel

ușor

Porții

6

Două boluri cu supă din păstăi de fasole și un coș cu pâine

Ingrediente

  • 500 g fasole verde)
  • 2-3 morcovi mari
  • 1 ceapă medie
  • 1/2 rădăcină de pătrunjel (opțional)
  • 1/2 țelină mică (opțional)
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri ulei
  • 3 litri apă
  • Sare, piper după gust
  • 1 frunză de dafin (opțional)
  • Verdeață proaspătă: leuștean, pătrunjel sau mărar (după preferință)

Mod de preparare

Începe cu pregătirea legumelor. Spală și curăță fasolea verde, taie capetele și porționeaz-o în bucăți de 3-4 cm. Curăță morcovii și taie-i rondele subțiri sau cubulețe. Taie ceapa mărunt, iar dacă folosești și rădăcinoase, curăță-le și taie-le în bucăți mari, pentru a le scoate mai târziu.  Ardeiul gras se taie fâșii sau cubulețe.

Într-o oală mare, încinge uleiul și călește ceapa până devine sticloasă.

Adaugă morcovii, rădăcinoasele și ardeiul. Călește-le 5-6 minute, amestecând din când în când, pentru a intensifica aromele.

Adaugă fasolea verde și amestecă ușor 2 minute.

Toarnă apa caldă și adaugă frunza de dafin (dacă o folosești).

Lasă delicioasa supă de fasole verde cu morcovi să fiarbă la foc mic-mediu, aproximativ 25-30 de minute, până ce legumele sunt fierte dar încă ferme, fără să se sfărâme.

Condimentează cu sare și piper după gust.

Dacă dorești o supă acrișoară, adaugă oțet, zeamă de lămâie sau borș fiert, spre final, după gust.

Oprește focul și adaugă verdeața tocată fin (leușteanul adaugă un gust autentic, tradițional, dar și pătrunjelul sau mărarul merg foarte bine).

Supa poate fi servită ca atare sau dreasă cu smântână.

Pentru un gust rustic, poți adăuga 1-2 cartofi tăiați cubulețe, care vor da supei mai multă consistență.

Pentru post, servește-o cu pâine de casă și oțet de mere – este extrem de revigorantă.

Pentru copii, supa poate fi blenduită parțial, pentru un aspect mai cremos, dar păstrând și câteva bucăți întregi de legume.

Spor și poftă bună!