Gătește Chec cu cocos și coacăze roșii
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12

Ingrediente
- 3 ouă
- 150 g zahăr
- 100 ml ulei vegetal (sau unt topit)
- 120 ml lapte de cocos (sau lapte normal)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 180 g făină
- 50 g nucă de cocos (fulgi uscați)
- 1 plic praf de copt (10 g)
- 150 g coacăze roșii proaspete sau congelate (scurse bine)
- un praf de sare
- zahăr pudră și ciorchine de coacăze pentru decor.
Mod de preparare
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava:
Unge cu unt și tapetează cu făină o tavă de chec sau folosește hârtie de copt.
Într-un bol mare, mixează ouăle cu zahărul și un praf de sare, până devin spumoase și deschise la culoare (3-4 minute).
Încorporează uleiul, apoi laptele de cocos și extractul de vanilie.
Cerne făina cu praful de copt, apoi adaugă treptat în compoziție. Încorporează și nuca de cocos rasă.
Opțional, poți amesteca coacăzele ușor cu o lingură de făină (ca să nu se lase la bază), apoi le încorporezi în aluat cu mișcări lente.
Toarnă aluatul în tavă și nivelează ușor. Coace deliciosul chec cu cocos și coacăze roșii timp de 40 minute, sau până când trece testul cu scobitoarea. Dacă se rumenește prea tare deasupra, acoperă-l cu folie de aluminiu după 30 de minute.
După coacere lasă checul să se răcească în tavă 10 minute, apoi scoate-l pe un grătar. Lasă-l să se răcească complet, pudrează-l cu zahăr pudră și decorează-l cu coacăze.
Spor și poftă bună!
COMENTARII