Gătește Salată coleslaw. Una dintre cele mai populare salate de varză

Ingrediente
- 500 g varză albă
- 150 g morcovi
- 1 ceapă mică roșie (opțional, tăiată foarte subțire)
- 120 g maioneză
- 2 linguri smântână sau iaurt grecesc
- 1 lingură muștar Dijon
- 1 lingură oțet de mere (sau zeamă de lămâie)
- 2 linguri zahăr (sau miere)
- sare și piper proaspăt măcinat, după gust.
Mod de preparare
Varza albă și cea roșie se taie foarte fin, în fâșii subțiri. Morcovii se dau pe răzătoarea mare, iar ceapa (dacă o folosiți) se feliază cât mai subțire.
Într-un bol se amestecă maioneza cu smântâna/iaurtul, muștarul, oțetul și zahărul (sau mierea). Se asezonează cu sare și piper după gust.
Legumele se pun într-un bol încăpător și se toarnă sosul peste ele. Se amestecă bine, astfel încât fiecare fir de varză și morcov să fie acoperit de dressing.
Salata coleslaw devine mult mai gustoasă dacă este lăsată la frigider cel puțin 30 de minute înainte de servire, pentru ca aromele să se combine și varza să se frăgezească ușor.
Coleslaw-ul este extrem de versatil. În Statele Unite, este nelipsit lângă:
-
burgeri și sandwich-uri – unde adaugă prospețime și un contrast plăcut cu carnea suculentă;
-
pulled pork sau fripturi la grătar – unde cremozitatea salatei echilibrează gustul intens și afumat al cărnii;
-
pește prăjit sau pane – unde aciditatea și crocantul salatei taie din gustul gras al preparatului.
În Europa, salata este adesea servită ca garnitură lângă fripturi de porc, pui la cuptor sau chiar alături de cartofi copți.
COMENTARII