Gătește Cheesecake cu dovleac și sos caramel
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru blat:
- 200 g biscuiți digestivi
- 80 g nuci pecan mărunțite
- 120 g unt topit
- 30 g zahăr brun.
- Pentru cremă:
- 600 g cremă de brânză tip Philadelphia
- 200 g piure de dovleac copt (fără apă)
- 180 g zahăr
- 3 ouă mari
- 180 ml smântână pentru frișcă
- 1 lingură extract de vanilie
- ½ linguriță scorțișoară
- 1 lingură amidon.
- Pentru caramel:
- 150 g zahăr
- 60 ml apă
- 100 ml smântână lichidă
- 40 g unt
- un praf sare.
- Pentru decor:
- frișcă bătută
- nuci pecan
- un praf de nucșoară.
Mod de preparare
Pregătește blatul mărunțind biscuiții și nucile pecan până devin aproape ca un pesmet grosier. Amestecă-le cu zahărul brun și toarnă untul topit. Omogenizează bine compoziția și preseaz-o într-o formă rotundă de 22 cm, tapetată cu hârtie. Ridică puțin compoziția și pe margini. Dă forma la cuptor pentru 10 minute la 170 °C, apoi las-o să se răcească.
Pregătește crema amestecând cu mixerul crema de brânză până devine fină. Adaugă zahărul și continuă să mixezi până se topește. Încorporează piureul de dovleac copt, vanilia și scorțișoara. Adaugă ouăle unul câte unul, amestecând ușor după fiecare ca să nu introduci prea mult aer. Adaugă smântâna lichidă și amidonul. Amestecă totul până obții o cremă netedă.
Toarnă crema peste blatul răcit. Pune forma într-o tavă mai mare și toarnă apă fierbinte în tavă pentru a coace cheesecake-ul la bain-marie. Coace-l 55–65 de minute la 150–160 °C până când centrul este ușor tremurător. Stinge cuptorul și lasă cheesecake-ul înăuntru, cu ușa întredeschisă, încă o oră. Scoate-l apoi la rece cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.
Pregătește caramelul topind zahărul cu apa până devine de culoarea chihlimbarului. Toarnă smântâna fierbinte, amestecă energic și adaugă untul. Lasă-l să se răcorească 10–15 minute.
Toarnă caramelul peste cheesecake și lasă-l să se prelingă natural pe margini. Decorează deliciosul cheesecake cu dovleac și sos caramel cu frișcă, nuci pecan și o atingere fină de nucșoară.
Spor și poftă bună!












COMENTARII