Pâine / Pizza

Pizza Margherita

As putea spune ca fac pizza in casa la fel de des cum fac si paine.Iubim pizza si-o mancam in toate modurile posibile ,aproape orice combinatie este pe placul nostru. Pizza Margherita nu face exceptie ,este simpla si delicioasa si ,in sezon ,abunda de busuioc proaspat deasupra.

 Ingrediente:

 

(pentru doua bucati de 34 cm diametru )

Blat :

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie proaspata (sau 7 g uscata )
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • o lingurita de zahar
  • 300 ml apa calda
Topping :
  • 200 g suc de rosii (passata sau rosii cuburi facute piure )
  • 200 – 250 g mozzarella
  • busuioc proaspat de preferat  (sau uscat )
  • sare
  • 3-4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare pentru reteta de pizza margherita:

 
Aluatul se prepara astfel .Cernem faina intr-un bol mare ,facem o gropita in mijlocul ei , punem drojdia si zaharul dizolvate in putina apa calduta ( din cantitatea de 300 ml ) si lasam 10 minute pana incep sa apara mici bule la suprafata.
Adaugam si sarea ,apoi  incepem sa amestecam cu o lingura de lemn ,turnand apa calduta in fir .Cand am incorporat apa ,punem si cele 4 linguri de ulei extravirgin de masline .
Acum incepemsa framantam sanatos timp de 10-15 minute pana ce aluatul devine omogen si nelipicios .Nu trebuie sa fie tare dar nici prea moale .
Crestam suprafata aluatului ,acoperim bolul cu o folie alimentara si lasam  la dospit pentru 40 -50 de minute ,in loc caldut,ferit de curenti de aer.Trebuie sa-si tripleze volumul.
Impartim apoi aluatul in jumatate si intindem doua discuri marri ,de 34-35 cm.
Fiecare blat il ungem cu piure de rosii ,punem din loc in loc felii de mozzarella ,saram si stropim cu ulei de masline .Pentru ca nu am gasit busuioc proaspat ,am pus din cel uscat pe blt,inaintea coacerii dar daca aveti proaspat ,rupeti cateva frunze si puneti-le deasupra .Dupa coacere ,mai adaugati cateva frunze rupte cu mana ,pizza va avea o aroma minunata .
Pizza Margherita
Coaceti pizza la temperatura maxima,pe treapta din mijloc,aproximativ 20 de minute,pana incepe sa se rumeneasca usor.
Spor la treaba si pofta buna!
Pizza Margherita
Pizza Margherita

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.