Dulciuri
Rulouri sau cornete cu crema de vanilie
Rulouri sau cornete cu crema de vanilie, din aluat foietaj, umplute cu o crema aromata de vanilie, amestecata cu putina frisca.
Un desert delicios, pe gustul meu, care se prepara extrem de simplu.
Aluatul foietaj il puteti face in casa sau cumpara, iar crema de vanilie este gata in maxim 10-15 minute. Am ales s-o amestec cu frisca pentru a o face mai usoara si mai aerata. Le-am decorat cu bombonele colorate de zahar si mac, dar merge foarte bine si cu nuci macinate, alune, migdale sau seminte.
Se pot face si in varianta sarata si umple cu diverse creme,de exemplu cu o crema de branza si avocado,sunt grozave.
Citește și: Rulouri cu scorțișoară. Rețeta celebrelor cinnamon rolls
Ingrediente:
- doua pahete de aluat foietaj (2x230g/unul)
- Crema de vanilie si frisca
- 2 galbenusuri mari
- 80 g zahar
- 25 g faina
- 250 ml lapte
- un praf de sare
- vanilie (pastaie/extract/zahar vanilat)
- 100 ml smantana pentru frisca
- un ou pentru uns
- bombonele de zahar si mac pentru decor
Mod de preparare pentru reteta de rulouri sau cornete cu crema de vanilie:
Intai taiem aluatul foietaj in fasiute.Ale mele au avut 36×26,5 cm,le-am taiat in 24 bucati de 3×26,5 cm.
Fiecare fasiuta am infasurat-o pe cate un corn, ca in imaginile de mai jos, fara a unge conul metalic, aluatul foietaj este destul de gras si nu se lipesc.
*Nu intindeti prea mult aluatul pentru ca va crapa la copt.
Le-am uns cu ou batut si,o parte le-am decorat cu bombonele colorate de zahar.
*Este important sa nu ajungeti cu aluatul pana la baza conului sa le pputeti scoate usor dupa coacere.
*Aveti grija sa nu ungeti cu ou marginea de la baza conului si sa atinga si forma pentru ca se dezlipesc foarte greu.
Asezati-le distantate intre ele pe o tava acoperita cu hartie de copt si coaceti-le 15 minute la 200 °C.
Desprindeti rulourile de pe forme dupa ce le-ati scos din cuptor, cat sunt calde.
A doua tava, acelasi procedeu, numai ca le-am decorat cu seminte de mac.
Cum pregatim crema
Acum ne putem ocupa de crema. Procedeul este foarte simplu. Puneti laptele la incalzit cu vanilia. Intre timp amestecati foarte bine galbenusurile cu zaharul si un praf de sare, adaugati apoi faina si laptele cald vanilat.
Fierbeti crema la foc mediu, amestecand continuu. Din momentul in care a dat primul clocot, gatiti inca 5 minute cat sa se fiarba faina. Daca folositi amidon (10 g sunt suficiente), la primul clocot e gata, amidonul fierbe instantaneu.
Transferati crema intr-un bol. acoperiti suprafata cu o folie alimentara si lasati-o sa se raceasca complet.
Intre timp puteti mixa si smantana pentru frisca.
Cand crema de vanilie s-a racit complet, incorporati delicat frisca.
Transferati-o intr-un sac a poche si umpleti rulourile.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII