Conserve

Ardei iuți tocați la borcan

O ciorbă bună este și mai bună servită cu ardei iuți, pentru cine adoră gustul picant. Noi îl adorăm și ne asigurăm și pentru sezonul rece cu ardei iuți tocați la borcan, pentru iarnă.

De fapt conservăm ardeii iuți în mai multe moduri. Pentru cei care preferă gustul foarte iute, punem ardei iuți în oțet fără fierbere. Aceștia își păstrează gustul intact peste iarnă.

Mai punem și ardei iuți la borcan în soluție fiartă. Aceștia își mai diminuează din gustul picant, datorită soluției lichide.

Iar varianta pe care o îndrăgim cel mai mult, rămâne tot salata de ardei iuți cu ceapă în oțet. Este atât de bună, mai ales ceapa picantă. De multe ori o mâncăm doar cu pâine.

Se spune că un mare beneficiu al consumului de ardei iuți, este capacitatea de reducere a apetitului. Deci pentru cei care țin la siluete asta înseamnă un consum mai mic de mâncare și o stare de sațietate mai lungă. Așadar, nu ezitați să consumați periodic și ardei iuți.

Cum se prepară rețeta de ardei iuți tocați la borcan

Pentru rețeta de față procedăm, aproximativ la fel ca la rețeta de salată de ardei iuți cu ceapă. Însă excludem ceapa și mărim concentrația de oțet.

Tăiați în rondele, avem posibilitatea să mai scuturăm din semințele ardeilor și să mai reducem din gustul lor picant. Preparând ardeii iuți în mai multe feluri, împăcăm mai multe gusturi. Iar acești ardei tocați îi putem adăuga în diferite salate aperitiv, pe care le dorim mai picante.

Găsiți pe blog mai multe rețete de conserve, atât din ardei cât și din alte legume, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de ardei iuți tocați la borcan, pentru iarnă.

Ardei iuți tocați la borcan, în oțet

Gătește Ardei iuți tocați la borcan

Timp de preparare

15 min

Porții

4

Ardei iuți tocați la borcan, în oțet

Ingrediente

  • 750 gr ardei iuți, roșii și verzi
  • 2-3 frunze de dafin
  • 600 ml apă
  • 300 ml oțet
  • 1 lingură cu sare pentru murături, neiodată
  • 2 linguri cu zahăr
  • 1 lingură cu boabe de piper
  • 1 lingură cu boabe de muștar

Mod de preparare

Începem cu spălarea și sterilizarea borcanelor.

Apoi spălăm ardeii și îi tocăm rondele.

Trecem rondelele prin jet de apă rece, pentru a mai elimina din semințe. le lăsăm la scurs într-o strecurătoare.

Punem apa la fiert și adăugăm sarea, zahărul și condimentele. Lăsăm apa să fiarbă pentru 10-12 minute, așa încât condimentele să-și degajeze aromele. Stingem focul și punem un capac peste oala cu apă. O lăsăm așa 5-6 minute, pentru a se infuza bine toate aromele. Apoi, adăugăm oțetul și amestecăm.

Umplem borcanele cu rondelele de ardei iuți, îndesându-le bine. Turnăm în borcane soluția lichidă fierbinte, trecută prin sită.

Închidem bine borcanele și le acoperim cu o pătură. Le lăsăm să se răcească bine, apoi le etichetăm și le trecem în cămară.

Spor!