Gătește Biscuiți cu mentă, aromați și colorați
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- 300 g făină
- 125 g unt rece, tăiat cubulețe
- 125 g zahăr pudră
- 2 ouă
- 2 lingurițe extract de mentă (sau o mână de frunze de mentă proaspătă, mărunțite fin)
- un praf de sare
- 1 linguriță bicarbonat
- 1 linguriță suc de lămâie.
Mod de preparare
Pregătirea aluatului.
Într-un bol, amestecă făina cu zahărul pudră și sarea. Adaugă untul rece și frământă rapid cu vârfurile degetelor până obții o textură nisipoasă. Adaugă oul, bicarbonatul stins cu suc de lămâie și extractul de mentă (sau frunzele de mentă mărunțite) și amestecă până se formează un aluat omogen.
Formează o bilă din aluat, învelește-o în folie alimentară și las-o la frigider pentru aproximativ 30 de minute. Acest pas ajută la obținerea unor biscuiți mai fragezi. Între timp poți pregăti tava de copt și încălzi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Formarea biscuiților.
Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă cu hârtie de copt. Scoate aluatul din frigider, și rupe din el mici biluțe pe care le așezi în tavă la mici distanțe între ele. Poți modela biscuiții cum dorești, cu diferite forme speciale dacă deții din acestea.
Pune tava în cuptorul încălzit și coace delicioșii biscuiți cu mentă timp de 10-12 minute sau până când marginile devin ușor aurii. Lasă-i să se răcească complet pe un grătar.
După răcire, biscuiții pot fi glazurați cu ciocolată topită sau presărați cu puțin zahăr tos pentru un aspect festiv și un plus de dulceață.
Spor și poftă bună!
COMENTARII