Biscuiți / Fursecuri

BISCUITI CU LAMAIE SI MAC

La micul dejun,langa cafeluta prefer de obicei biscuiti sau fursecuri, iar acesti biscuiti cu lamaie si mac sunt chiar perfecti.

Saptamana trecuta am refacut reteta de biscuiti cu lamaie si mac, unii dintre preferatii mei.

Sunt foarte simplu de preparat,sunt deliciosi si aromati iar macul de deasupra le da un plus de gust.

 

Ingrediente

  • 1 ou
  • 120 g zahar
  • un praf de sare
  • 80 ml ulei
  • coaja de la o lamaie mica
  • zeama de la aceeasi lamaie (30 ml )
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 320-330 g faina
  • 30 g mac

 

Mod de preparare biscuiti cu lamaie si mac

Intr-un bol amestecam cu un tel oul cu zaharul si sarea pana cand obtinem o compozitie spumoasa si deschisa la culoare.Zaharul nu se va topi in totalitate dar nu e o problema.

Adaugam uleiul si amestecam,apoi coaja si zeama de la lamaie.La final incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.

biscuiti cu lamaie si mac

Trebuie sa obtinem un aluat omogen,nici tare,nici prea moale.Formam bilute de 20 g/una ,le dam prin mac si le asezam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.Daca veti face aluatul prea tare,macul nu se va lipi de bilute.Obtinem 30 de bilute a 20 g/una.

biscuiti cu lamaie si mac.jpg1

Coacem biscuitii 16-18 minute la 180°C (foc mediu) ,trebuie sa fie inca moi la atingere dupa ce i-ati scos din cuptor,dupa racire vor fi tocmai buni.Eu ii coc in jur de 20 de minute pentru ca noua ne plac crocanti 🙂 .

Dupa ce i-ati scos din cuptor,asezati-i la racit pe un gratar.Sunt deliciosi langa o ceasca de ceai,cafea sau lapte.Pofta buna !

biscuiti cu lamaie si mac

biscuiti cu lamaie si mac