Rețete pentru Valentine's Day / Dragobete și 1 Martie

Biscuiți red velvet crinkle

Preparați special pentru sărbătorile Valentine’s Day, Dragobete sau pentru 1 Martie, vor fi o adevărată încântare acești biscuiți red velvet crinkle. Se prepară ușor și rapid, au un gust delicios și un aspect foarte frumos, în culorile iubirii. A devenit un trend să preparăm și să oferim în spiritul iubirii deserturi delicioase și aspectuoase.

Și dacă te întrebi ce să mai pregătești special pentru aceste sărbători îți mai recomandăm de pe blog și o rețetă de red velvet cupcakes. Sunt minunate, sunt delicioase și, cu siguranță, vor cuceri instant atât privirile cât și papilele gustative.

Citește și: Biscuiți Sablé. Rețetă de fursecuri franțuzești cu unt

O altă rețetă de desert pe care o mai puteți prepara la astfel de ocazii este rețeta de chec cu ciocolată și inimioară albă. Chiar dacă nu are culorile specifice, gustul și aspectul sunt deosebite.

De mare efect mai este și rețeta de vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Chiar dacă necesită mai mult timp de preparare, rezultatul final este unul spectaculos și cuceritor.

Citește și: Biscuiți fragezi de post, cu gem de căpșuni

Cum se prepară rețeta de biscuiți red velvet crinkle

Rețeta acestor biscuiți este asemănătoare cu rețeta de biscuiți cu ciocolată– chocolate crinkles. Diferența este că în loc de ciocolată adăugăm cacao și mai adăugăm colorant alimentar.

Cel mai bun colorant alimentar este cel sub formă de gel, iar dacă mai este și aromat, cu atât mai bine.

Biscuiții se modelează sub formă de biluțe și se trec prin mult zahăr pudră. Efectul de crinkle se datorează dezvoltării acestora în timpul coacerii, având în compoziție și praf de copt.

Găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi și nu numai, preparate special pentru sărbătorile amintite.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de biscuiți red velvet crinkle.

Biscuiți red velvet crinkle, unul secționat

Gătește Biscuiți red velvet crinkle

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

60

Biscuiți red velvet crinkle, unul secționat

Ingrediente

  • 3 ouă mari
  • 200 gr unt
  • 200 gr zahăr
  • 500 gr făină
  • 30 gr cacao mai deschisă
  • 10 gr praf de copt
  • 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • un vârf de linguriță cu sare
  • 1-2 linguri de lapte
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie sau lămâie
  • sucul de la o lămâie
  • 3 picături de colorant alimentar roșu, gel
  • 150 gr zahăr pudră

Mod de preparare

Într-un bol, amestecăm făina cu cacaua, sarea și praful de copt. Le amestecăm bine și le trecem prin sită.

În alt bol, cu ajutorul mixerului, amestecăm untul moale cu zahărul până rezultă o compoziție spumoasă. Adăugăm, pe rând, ouăle, omogenizând după fiecare. Apoi adăugăm bicarbonatul stins în zeama de lămâie, esența și colorantul alimentar.

Încorporăm în această compoziție amestecul de ingrediente din celălalt bol și potrivim textura aluatului cu puțin lapte rece. Vom obține un aluat ușor moale, pe care îl punem la rece pentru două ore.

După acest interval, aluatul va fi mai ferm și îl putem modela.

Pornim cuptorul la 180 de grade și tapetăm cea mai mare tavă cu hârtie de copt. Luăm câte o lingură din aluat și modelăm biluțe cât o nucă. Le tăvălim prin zahăr pudră și le așezăm în tavă, la distanțe de 2 cm între ele.

Coacem minunații biscuiți red velvet crinkle pentru 15 minute la 180 de grade Celsius.

Vor ieși foarte frumoși, dar și delicioși.