Gătește Biscuiți șprițați cu ciocolată
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
45-50
Ingrediente
- 2 ouă
- 250 gr de unt cu 82% grăsime
- 200 gr de smântână acră
- 200 gr de zahăr tos
- 2 lingurițe cu esență de rom
- 1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 650-700 gr de făină
- 30 gr pudră de cacao
- 100 gr de ciocolată amăruie
- 50 ml de frișcă lichidă
Mod de preparare
Amestecăm cu ajutorul mixerului untul moale cu zahărul tos până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm, pe rând, ouăle, smântâna și esența.
Amestecăm ingredientele până când se omogenizează compoziția. Cernem făină împreună cu pudra de cacao și bicarbonatul peste compoziția din vas.
Frământăm aluatul până când devine ușor ferm și nelipicios. Îl acoperim cu folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o oră.
Apoi, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Atașăm forma pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne. Punem din aluat în mașina de tocat și îl trecem prin forma pentru biscuiți rupând fâșii din aluat de aproximativ 7-8 cm lungime. Așezăm biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 1 cm.
Punem tava în cuptor și coacem biscuiții pentru 10-12 minute, la 180 de grade Celsius.
Îi lăsăm să se răcească apoi îi glazurăm cu ciocolată amăruie topită în puțină frișcă lichidă încălzită.
Depozităm delicioșii biscuiți șprițați cu ciocolată în cutii metalice cu capac, aproximativ două săptămâni.
Spor și poftă bună!
COMENTARII