Biscuiți / Fursecuri

Biscuiți șprițați cu ciocolată

Printre fursecurile preparate cu dor de gustul copilăriei se numără și biscuiții șprițați. De data aceasta ne-am gândit la o variantă mai deosebită și am preparat biscuiți șprițați cu ciocolată.  Sunt gustoși și foarte fragezi, iar glazura de ciocolată le înnobilează gustul.

Vedeți aici și rețeta clasică a biscuiților șprițați. Rețeta clasică se prepara cu untură de porc în loc de unt. Când facem rost de untură, nu ezităm să înlocuim untul cu ea. Aluaturile cu untură ies mult ,mai fragede, dar și gustoase. Chiar și cozonacul preparat cu untură în aluat iese mai deosebit – vedeți aici și o rețetă de cozonac cu untură în aluat.

Iar pentru platoul cu fursecuri festive preparate pentru sărbătorile de iarnă, vă mai recomand și o rețetă de biscuiți conuri de brad cu cacao. Se prepară ușor, iar biscuiții au o formă tare frumoasă, în ton cu elementele de decoruri pentru bradul împodobit.

Ce conțin delicioșii biscuiți șprițați cu ciocolată

Aluatul pentru acești biscuiți se prepară cu smântână acră și cu bicarbonat de sodiu pentru frăgezire. Pentru a fi diferiți de cei clasici, adăugăm și cacao în aluat. Ca și aromă, optăm pentru rom, dar fiecare poate folosi aroma dorită.

Și pentru că avem mai multe forme de biscuiți care se atașează la mașina de tocat, le folosim pe toate. Vom obține biscuiți mai subțiri, mai groși, deci mai diferiți. Îi glazurăm la capete cu ciocolată topită, după răcire.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete de biscuiți și fursecuri de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de biscuiți șprițați cu ciocolată.

 

Biscuiți șprițați cu ciocolată pe un platou galben

Gătește Biscuiți șprițați cu ciocolată

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

45-50

Biscuiți șprițați cu ciocolată pe un platou galben

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 250 gr de unt cu 82% grăsime
  • 200 gr de smântână acră
  • 200 gr de zahăr tos
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 1/2 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 650-700 gr de făină
  • 30 gr pudră de cacao
  • 100 gr de ciocolată amăruie
  • 50 ml de frișcă lichidă

Mod de preparare

Amestecăm cu ajutorul mixerului untul moale cu zahărul tos până când obținem o compoziție cremoasă. Adăugăm, pe rând, ouăle, smântâna și esența.

Amestecăm ingredientele până când se omogenizează compoziția. Cernem făină împreună cu pudra de cacao și bicarbonatul peste compoziția din vas.

Frământăm aluatul până când devine ușor ferm și nelipicios. Îl acoperim cu folie de prospețime și îl dăm la rece pentru o oră.

Apoi, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Atașăm forma pentru biscuiți șprițați la mașina de tocat carne. Punem din aluat în mașina de tocat și îl trecem prin forma pentru biscuiți rupând fâșii din aluat de aproximativ 7-8 cm lungime. Așezăm biscuiții în tava tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de  aproximativ 1 cm.

Punem tava în cuptor și coacem biscuiții pentru 10-12 minute, la 180 de grade Celsius.

Îi lăsăm să se răcească apoi îi glazurăm cu ciocolată amăruie topită în puțină frișcă lichidă încălzită.

Depozităm delicioșii biscuiți șprițați cu ciocolată în cutii metalice cu capac, aproximativ două săptămâni.

Spor și poftă bună!