Biscuiți / Fursecuri

Biscuiți conuri de brad cu cacao

Pentru platoul cu fursecuri de pe mesele sărbătorilor de iarnă merită preparați și acești biscuiți conuri de brad cu cacao. Rețeta este simplă, doar modelarea biscuiților cere puțin mai mult timp.

Rețetele de biscuiți sau fursecuri sunt la mare căutare în perioada sărbătorilor de iarnă. Sunt câteva rețete speciale care se prepară în mod deosebit. Printre acestea se numără și rețeta de biscuiți cu ciocolată sau Chocolate Crinkles. Sunt minunați atât ca gust cât și ca aspect, o adevărată încântare pentru cei care iubesc ciocolata.

O altă rețetă de biscuiți sau fursecuri nelipsită de la sărbătorile de iarnă este cea a cornulețelor cu nucă și vanilie în formă de semilună. Este inspirată din bucătăria austriacă. Cornulețele sunt atât de fragede încât se topesc instant în gură.

Și tot nelipsite de pe platoul cu fursecuri sunt și turta dulce glazurată, dar și  turta dulce a copilăriei.

Cum se prepară rețeta de biscuiți conuri de brad cu cacao

Aluatul acestor biscuiți este unul clasic, din făină cu unt și ouă, dar și cu pudră de cacao. Nimic complicat până aici. Biscuiții se modelează în forme ovale, dar cu vârf, precum conurile de brad. Se aplatizează și se trasează pe suprafața lor dungi oblice cu lama unui cuțit. Astfel se redă efectul de con de brad. După coacere se decorează cu zahăr pudră care imită zăpada.

Sursa rețetei acestor biscuiți o vedeți AICI. Cantitățile le adaptăm fiecare în funcție de câți biscuiți dorim să preparăm.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete simple și interesante de biscuiți și fursecuri.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de biscuiți conuri de brad cu cacao.

Biscuiți conuri de brad cu cacao pe un tocător de lemn rotund, alături de o cană cu caffe latte și crengi de brad

Gătește Biscuiți conuri de brad cu cacao

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

35

Biscuiți conuri de brad cu cacao pe un tocător de lemn rotund, alături de o cană cu caffe latte și crengi de brad

Ingrediente

  • 2 ouă mari
  • 250 gr de unt cu 82% grăsime
  • 125 gr de zahăr pudră
  • 350 gr de făină
  • 50 gr de cacao
  • 5 gr de praf de copt
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Punem untul moale într-un bol și adăugăm zahărul peste el. Amestecăm bine până când obținem o compoziție cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt.

Adăugăm ouăle și omogenizăm. Apoi adăugăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt, pudra de cacao și sarea. Frământăm rapid aluatul până când devine omogen.

Formăm din acest aluat mici biluțe de aproximativ 40 de grame fiecare

Le modelăm în formă ovală, dar ușor ascuțite la unul din capete, așa cum sunt conurile de brad. Le aplatizăm ușor și le așezăm în tavă, pe hârtie de copt.

Cu lama unui cuțit crestăm biscuiții ușor oblic și la distanțe aproximativ egale. Apoi crestăm biscuiții în același mod și în sensul opus.

Coacem minunații biscuiți conuri de brad cu cacao pentru 15 minute, în cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius.

Îi decorăm cu zahăr pudră după coacere și îi așezăm frumos pe platouri. Dacă avem și crenguțe de brad efectul va fi maxim.