Gătește Bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 ouă de mărime mare
- 200 gr de făină
- 1 praf de sare
- 20-30 gr de făină pentru masa de lucru.
- Pentru umplutură:
- 150 gr frunze de spanac
- 2 linguri de ulei
- 1 cățel de usturoi
- 200 gr piept de pui
- sare și piper
- 2-3 linguri de ulei.
- În plus:
- 2-3 linguri de pesmet
- cozi de ceapă verde.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului, pe care îl vom lăsa la odihnit până când pregătim și ingredientele pentru umplutură.
Trecem făina prin sită direct pe masa de lucru. O amestecăm cu un praf de sare, apoi adăugăm ouăle la mijlocul făinii. Începem amestecarea celor două ingrediente.
Amestecăm ingredientele cu o lingură de lemn sau cu o spatulă din silicon. Iar după ce oul este încorporat în făină, vom frământa aluatul cu mâinile. Frământăm aluatul până când devine compact și nelipicios.
Apoi îl împachetăm în folie de prospețime și îl punem în frigider pentru 30 de minute. Prin procesul de răcire se va activa glutenul, iar aluatul va deveni mai elastic și se va putea modela cu ușurință.
Preparăm umplutura pentru bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui
Mai întâi porționăm pieptul de pui în bucăți mici pe care le condimentăm cu sare și piper. Apoi le rumenim bine pe toate părțile, într-o tigaie cu ulei.
Pentru a prepara frunzele de spanac, mai întâi punem ulei în altă tigaie și îl aromatizăm cu un cățel de usturoi strivit. Lăsăm usturoiul timp de un minut în uleiul încins, apoi îl îndepărtăm. Adăugăm frunzele de spanac curățate, clătite și scurse și le amestecăm prin ulei timp de 2-3 minute. Apoi adăugăm pieptul de pui scurs din ulei și le amestecăm.
În uleiul rămas în tigaie de la pieptul de pui rumenim puțin pesmet, pentru a-l folosi la decor.
Cum formăm și preparăm bocceluțele din aluat cu spanac și piept de pui
Scoatem aluatul de la rece și îl punem pe masa presărată cu făină. Îl întindem cu sucitorul într-o foaie de 3-4 mm grosime. Cu un pahar decupăm cercuri din aluat. Punem câte o lingură de umplutură peste acestea și adunăm marginile deasupra. Tragem ușor de marginile aluatului și le legăm cu sfoară de bucătărie.
După ce formăm toate bocceluțele, punem o oală cu apă la fiert. Când apa clocotește, adăugăm și puțină sare și scufundăm bocceluțele în ea. Le lăsăm să fiarbă timp de 8-10 minute, până când încep să se ridice ușor la suprafața apei.
Le scoatem pe platou, le lăsăm să se tempereze și îndepărtăm sfoara cu o forfecuță de unghii. Legăm delicioasele bocceluțe din aluat cu spanac și piept de pui cu cozi de ceapă verde.
Le decorăm cu pesmetul pregătit și cu ceapă verde tocată mărunt.
Spor și poftă bună!
COMENTARII