Gătește Brownie cu zmeură și fistic
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
24
Ingrediente
- 4 ouă, medii
- 120 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 200 gr ciocolată amăruie
- 200 gr unt( 82%)
- 50 ml lapte
- 175 gr făină
- 25 gr pudră de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 250 gr zmeură
- 50 gr fistic
- 1/4 linguriță sare fină
Mod de preparare
Începem prin a topi ciocolata împreună cu untul. Punem untul tăiat în cuburi, ciocolata ruptă și laptele într-un vas, pe foc. Amestecăm continuu până când se topesc untul și ciocolata și se omogenizează compoziția. Lăsăm compoziția de ciocolată să se tempereze 10 minute, timp în care ne ocupăm de restul ingredientelor și pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Tragem la tigaie fisticul mărunțit și presărat cu puțină sare.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase și cristaline. Adăugăm, treptat, zahărul și mixăm energic până când obținem o bezea fermă. Amestecăm gălbenușurile cu compoziția de ciocolată ușor răcită, și încorporăm compoziția în bezea. Adăugăm, treptat, făina amestecată cu pudra de cacao, praful de copt și bicarbonatul.
Tapetăm o tavă de 23/36 cm cu hârtie de copt și întindem compoziția pentru blat de brownie.
Presărăm zmeura pe deasupra și o înfigem ușor în aluat. Printre zmeură presărăm fisticul.
Coacem prăjitura Brownie cu zmeură și fistic pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius.
O lăsăm să se răcească înainte de a o porționa și savura cu poftă.
Să vă fie de folos!
COMENTARII