Mâncăruri cu carne

Bruschette cu friptură în sos de bere

Pentru gustări delicioase, sau chiar pentru pachete, merită preparată această rețetă de bruschette cu friptură în sos de bere.

Optăm pentru o carne din pulpă de porc pentru această friptură. Va ieși foarte fragedă, preparată la cuptor cu bere și câteva legume.

Mai găsiți pe blog o rețetă delicioasă de friptură de porc asortată la cuptor, perfectă pentru astfel de bruschette.

Și tot pentru astfel de bruschette vă mai recomand de pe blog rețeta de pastrama de porc la cuptor. Nu este deloc greu să obții o pastramă delicioasă preparată în casă. Este perfectă pentru platourile cu aperitive festive, dar merge și pentru sandvișurile din pachetul pentru serviciu.

Iar dacă nu agreați carnea de porc, puteți pregăti pastramă din piept de pui. Toate se prepară foarte simplu și ușor, cu ingrediente puține și la îndemâna tuturor.

Cum se prepară rețeta de bruschette cu friptură în sos de bere

Friptura de porc din rețeta de față se prepară la cuptor cu câteva legume și bere. Apoi se adaugă puțină pastă de roșii în sosul de bere, iar legumele se pasează și se amestecă cu puțin muștar. Friptura iese foarte fragedă, se desface în franjuri. Se amestecă cu sos de roșii și se așază peste bruschettele tartinate cu sosul de legume.

Cei dragi vor fi surprinși plăcut cu o astfel de gustare.

Mai găsiți pe blog astfel de rețete în secțiunea ”Aperitive” sau în secțiunea ”Mâncăruri cu carne”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de bruschette cu friptură în sos de bere.

Trei bruschette cu friptură în sos de bere pe o farfurie, alături de o tigaie cu friptură și un pahar cu bere

Gătește Bruschette cu friptură în sos de bere

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

12

Trei bruschette cu friptură în sos de bere pe o farfurie, alături de o tigaie cu friptură și un pahar cu bere

Ingrediente

  • 500 gr pulpă de porc
  • sare și piper
  • 2 linguri de ulei
  • 1 bucată mică de țelină
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 250 ml bere blondă
  • 2-3 linguri cu pastă de roșii
  • 1-2 linguri de muștar
  • 1 ceapă roșie
  • 1-2 ardei iuți
  • puțină verdeață
  • 1 pâine integrală

Mod de preparare

Începem cu pregătirea legumelor pe care le curățăm și le tăiem în franjuri, sau bucăți mai mici. Carnea de porc o porționăm în bucăți mai mici. Punem ulei într-o crăticioară, adăugăm legumele și carnea, apoi presărăm sare și piper. Turnăm berea și punem crăticioara la cuptor pentru aproximativ o oră și 30 de minute, la 175 de grade Celsius.

După acest interval de timp, transferăm friptura pe un tocător și o desfacem în franjuri.

În sosul rămas în cratiță adăugăm pasta de roșii și îl mai fierbem pe foc pentru 10 minute. Apoi îl amestecăm cu franjurile de carne.

Legumele bine scurse de sos le pasăm și le trecem prin sită, apoi le amestecăm cu muștar.

Feliem pâinea subțire și rumenim feliile de pâine într-o tigaie antiaderentă, pe flacăra aragazului.

Apoi, tartinăm feliile de pâine cu sosul de legume și așezăm deasupra franjurile de carne. Peste acestea așezăm rondele de ceapă roșie și de ardei iuți și presărăm verdeață.

Sunt foarte gustoase atât calde cât și reci, mai ales servite cu un pahar de bere.