Mâncăruri cu carne
PASTRAMA DE PORC LA CUPTOR
Pastrama de porc la cupotor este una din preferatele noastre cand vine vorba de mezeluri.Incerc sa le fac in casa pe cat posibil,chiar daca nu am o afumatoare sau un loc potrivit pentru a le usca.Oricum,nu este greu sa obtii o pastrama delicioasa facuta in casa,perfecta pentru platourile cu aperitive sau pentru sandwich-urile pentru pachetel.
Daca nu agreeati carnea de porc, puteti pregati pastrama din piept de pui (click).
[ingredients title=”Ingrediente”]
- Saramura
- 1,5 kg cotlet de porc fara os (bucata intreaga)
- 2 linguri de sare
- 2 lingurite de zahar
- 3 frunze de dafin
- 1 lingurita boabe de piper negru
- 500 ml apa
- Marinada
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingur de miere
- 2 linguri sos de soia
- 2 lingurite boia de ardei dulce
- 1 lingurita de piper macinat
- 1 lingurita de cimbru uscat
[/ingredients]
Mod de preparare pastrama de porc la cuptor
Intai pregatim saramura punand intr-un bol sarea,zaharul,piperul,foile de dafin si apa rece.Amestecam bine pana se topeste sarea si zaharul.
Punem saramura intr-o cutie de plastic cu capac si scufundam carnea.Este important ca bucata de carne sa fie acoperita de saramura.
Acoperim vasul si-l punem la frigider pentru 24 de ore.
Dupa cele 24 de ore scoatem carnea si o stregem cu servetele absorbnte de hartie.Spalam cutia si preparam in ea marinada amestecand bine toate ingredientele mentionate.Punem carnea si incercam s-o acoperim foarte bine cu marinada facuta.
Urmeaza s-o lasam alte 24 de ore la frigider.
Apoi o legam cu sfoara de bucatarie si-o punem intr-o tava,acoperind-o u restul de marinada .Adaugam , o cescuta de apa in tava si-o punem in cuptor,la 180°C pentru o ora si jumatate,doua,depinde cat de groasa este bucata de cotlet.Daca lichidul din tava scade,mai adaugati cate o cescuta de apa calda.
Pentru a proba daca este gata,infigem o scobitoare in mijlocul bucatii de carne si,daca nu iese niciun fel de lichid,este gata.Dupa aceea se lasa la racit,se indeparteaza sfoara si se poate manca.Pofta buna !
COMENTARII