PASTRAMA DIN PIEPT DE PUI

pastrama-de-pui-025-tile

Acesta este un mod deosebit de gustos de a prepara pieptul de pui.Mie mi-a placut mult cand am facut prima data aceasta pastrama din piept de pui si din cand in cand o refac pentru ca e pe gustul  tuturor.Este o reteta simpla ,usor de preparat si avem si controlul asupra ingredientelor folosite.
Intr-adevar,timpul de marinare este mare dar daca ne organizam bine,totul va fi floare la ureche 😉 .

 

Ingrediente

  • Saramura
  • 1 piept mare de pui dezosat (aproximativ700 g-800 g)
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 frunze de dafin
  • 250-300 ml apa
  • cateva boabe de ienibahar
  • Marinada
  • 1 lingurita de miere
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos de soia
  • 1 lingurita cu varf de boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita de piper macinat

Mod de preparare pastrama din piept de pui
Pentru inceput preparam saramura.Punem intr-un vas (posibil cu capac ) sarea,zaharul,ienibaharul,frunzele de dafin si apa.Amestecam pana ce sarea si zaharul sunt complet dizolvate si apoi scufundam pieptul de pui spalat si taiat in jumatate.Piepul trebuie sa fie complet acoperit de lichid.Acoperim cu un capac si pastram la frigider pentru 24 de ore.
Dupa ce timpul a trecut,scoatem bucatile de piept si le uscam cu hartie de bucatarie.
Apoi preparam si marinada.Amestecam in acelasi vas mierea,uleiul de masline,sosul de soia,boiaua de ardei dulce si piperul.Cu acest sos ungem pieputl de pui pe toate partile si punem din nou vasul la frigider pentru minim 5 ore,dar ideal ar fi sa stea tot 24 de ore.
Dupa aceea legam bucatile de carne cu ata de bucatarie,cat mai strans,incercand sa-i dam forma de rulada.
Eu le coc de obicei in forma de chec,dar puteti folosi si o tava oarecare.Coacem 50-60 de minute la 180 ° C,pensuland din cand in cand bucatile de pui cu sucul din tava.Nu se pune apa pentru ca pieptul de pui va lasa suc.
Dupa ce sunt gata le lasam sa se racoreasca 10-15 minute,taiem atele si feliem pastrama.
Este ideala ca aperitiv sau calda alaturi de orez fiert,cartofi natur,legume la tigaie sau orice alta garnitura care este pe placul vostru.Daca ii mai asortam si o salata mixta,este un deliciu absolut.Pofta buna!
Daca ai incercat reteta,fa-i o poza si trimite-o alaturi de numele tau la  retetefeldefel@yahoo.it   si-o voi atasa la finalul postarii !

Reteta testata de Beta Brigitte.Arata minunat,multumesc !



Comentează folosind contul de Facebook

16 comentarii la “PASTRAMA DIN PIEPT DE PUI”

  1. Buna ziua,se poate face si din muschiulet de porc. As incerca deoarece sotului nu ii prea place carnea de pui. Multumesc ,o zi buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *