Gătește Budincă de legume răzuite, pentru gustări deosebite
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 2 morcovi mari
- 1 dovlecel
- 1 cartof mare
- 1 ceapă mică
- 2 ouă
- 100 g brânză sărată
- 2-3 linguri de făină (sau pesmet)
- 2 linguri de smântână
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare și piper după gust
- 1 linguriță de cimbru sau alte ierburi aromatice
- 1 cățel de usturoi (opțional).
Mod de preparare
Pregătim legumele, timp în care preîncălzim cuptorul la 180°C.
Curățăm legumele, mai puțin dovlecelul, apoi le dăm pe toate pe răzătoarea mare. Răzuim morcovii, dovlecelul, cartoful și ceapa pe răzătoarea mare. Nu le amestecăm pentru că dovlecelul și cartoful trebuie mai întâi scurși de apă după răzuire, pentru a evita prea mult lichid în budincă.
Pregătim compoziția de budincă.
Într-un bol mare, amestecăm ouăle cu un praf de sare până la omogenizare. Adăugăm brânza rasă, smântâna, făina, legumele răzuite și condimentele (sare, piper, cimbru, usturoiul tocat mărunt). Amestecăm bine până se omogenizează compoziția.
Ungem cu puțin ulei de măsline o tavă rotundă de 25-26 cm sau o formă de budincă și turnăm compoziția pentru budincă de legume răzuite în ea. Nivelăm suprafața uniform, cu o spatulă.
Punem tava în cuptor și coacem budinca timp de 30-40 de minute, până când devine aurie și ușor crocantă deasupra.
După coacere o lăsăm să se răcească ușor înainte de a o porționa. O putem servi ca atare, cu o salată sau drept garnitură lângă o friptură sau pește.
Este o rețetă ușoară și gustoasă, potrivită pentru orice moment al zilei!
COMENTARII