Gătește Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 200 gr spaghete
- apă și sare pentru fiert
- 250 gr legume mexicane( mazăre, fasole verde, ardei, morcovi)
- 200 gr roșii cherry
- 30 gr semințe de dovleac
- 2 linguri ulei
- 5 ouă
- 200 gr smântână acră
- 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Rețeta se prepară foarte simplu.
Mai întâi punem pastele la fiert în apă cu sare. Iar în altă oală cu apă și sare, fierbem legumele mexicane, direct congelate. Le lăsăm 8-10 minute, nu mai mult.
Apoi scurgem pastele și le trecem prin apă rece și scurgem legumele mexicane. Le adăugăm într-un bol. Adăugăm și roșiile cherry tăiate în jumătăți, semințele și puțin ulei. Apoi le punem într-o tavă de guguluf cu diametrul de 32 cm, unsă cu ulei.
Pentru compoziția care va închega budinca amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper, dar și cu smântâna. Adăugăm și pudră de nucșoară și omogenizăm amestecul.
Turnăm acest amestec peste spaghetele cu legumele din tavă. Le amestecăm ușor să pătrundă compoziția uniform.
Introducem tava în cuptor și coacem delicioasa budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Apoi o lăsăm să se răcorească în tavă 10-12 minute și o transferăm pe platou și o porționăm.
Este delicioasă servită caldă, alături de un pahar cu iaurt sau de brânzeturi. Este delicioasă și rece, servită în pauza de masă de la birou sau de la școală. Poate fi servită și cu diferite sosuri.
COMENTARII