Paste / Orez

Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță

Pentru că ne plac rețetele cu paste încercăm să le preparăm în diferite moduri și în diferite forme. De data aceasta vă ispitim cu o rețetă de budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță. Este delicioasă, este consistentă și poate constitui baza pachetelor de a doua zi, pentru serviciu sau școală.

Rețeta nu este complexă, iar legumele le poate alege fiecare după preferințe. Chiar și pastele se pot alege după preferință. Merg la fel de bine atât pastele lungi, cât și cele scurte.

O altă rețetă interesantă cu paste, pe care v-o recomandăm cu drag, este rețeta de cupcakes cu tagliatelle și dovlecei. Este o rețetă simplă, așa cum sunt majoritatea rețetelor cu dovlecei. Totul constă în transformarea dovleceilor în fâșii lungi și late precum tagliatellele.

Și tot din categoria rețetelor mai interesante cu paste, vă mai recomandăm o rețetă de paste cochilii umplute cu brânză și spanac, apoi răsfățate într-un sos de roșii aromat. Pastele cochilii le mai întâlniți și sub denumirea de paste scoici sau conchiglioni. Sunt foarte mari și aspectuoase și se pot umple cu diferite ingrediente.

Cum preparăm rețeta de budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță

Pentru rețeta de față vom fierbe spaghetele în modul clasic, în apă cu sare. Vom fierbe și legumele al dente, tot în apă cu sare. Apoi le amestecăm, mai adăugăm ceva condimente și compoziția de budincă. Câteva roșii cherry micuțe, adăugate printre legumele fierte vor oferi un plus de gust și de aspect budincii.

Budinca este delicioasă atât caldă, cât și rece. Preparați-o și vă veți convinge.

Iar dacă vă plac budincile sărate, vă mai recomand de pe blog și rețeta de terină de orez cu ton și ardei copți.

Dar mai găsiți astfel de rețete pe blog, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță.

Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță, porționată pe un suport de lemn, alături de tacâmuri de servit, un borcan cu pastă de ardei și unul cu sare

Gătește Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

12

Budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță, porționată pe un suport de lemn, alături de tacâmuri de servit, un borcan cu pastă de ardei

Ingrediente

  • 200 gr spaghete
  • apă și sare pentru fiert
  • 250 gr legume mexicane( mazăre, fasole verde, ardei, morcovi)
  • 200 gr roșii cherry
  • 30 gr semințe de dovleac
  • 2 linguri ulei
  • 5 ouă
  • 200 gr smântână acră
  • 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Rețeta se prepară foarte simplu.

Mai întâi punem pastele la fiert în apă cu sare. Iar în altă oală cu apă și sare, fierbem legumele mexicane, direct congelate. Le lăsăm 8-10 minute, nu mai mult.

Apoi scurgem pastele și le trecem prin apă rece și scurgem legumele mexicane. Le adăugăm într-un bol. Adăugăm și roșiile cherry tăiate în jumătăți, semințele și puțin ulei. Apoi le punem într-o tavă de guguluf cu diametrul de 32 cm, unsă cu ulei.

Pentru compoziția care va închega budinca amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper, dar și cu smântâna. Adăugăm și pudră de nucșoară și omogenizăm amestecul.

Turnăm acest amestec peste spaghetele cu legumele din tavă. Le amestecăm ușor să pătrundă compoziția uniform.

Introducem tava în cuptor și coacem delicioasa budincă de spaghete cu legume, în formă de coroniță pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Apoi o lăsăm să se răcorească în tavă 10-12 minute și o transferăm pe platou și o porționăm.

Este delicioasă servită caldă, alături de un pahar cu iaurt sau de brânzeturi. Este delicioasă și rece, servită în pauza de masă de la birou sau de la școală. Poate fi servită și cu diferite sosuri.