CANESTRELLI

 

Canestrelli , deliciosi biscuiti italieni , friabili si foarte gustosi, specifici regiunii Liguria. Aluatul are o consistenta interesanta datorita galbenusurilor fierte din compozitie si a amidonului. Sunt aromati cu vanilie, coaja de lamaie, sunt deliciosi si se topesc pur si simplu in gura.

Va spun de la inceput sa dublati cantitatile date pentru ca sunt atat de buni incat dispar foarte repede de pe farfurie. In plus se pot pastra in cutii de tabla, intr-un loc racoros si doua saptamani.

 

Ingrediente

  • pentru 55 de bucati (de 4 cm diametru)
  • 130 g faina
  • 125 g amidon de porumb
  • 170 g unt
  • 2 galbenusuri fierte
  • 70 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • zahar praf pentru decor (am folosit cu vanilie )

 

Mod de preparare canestrelli

Intai fierbeti ouale timp de 8 minute, raciti-le si curatati-le de coaja. Scoateti galbenusurile si dati-le pe razatoarea fina.

Intr-un bol puneti faina, amidonul, zaharul pudra, untul cubulete, sarea, aromele si galbenusurile rase. Framantati cat sa se omogenizeze aluatul, puneti-l intr-o punga sau folie alimentara si bagati-l la frigider 1 ora.

*Nu framanati excesiv pentru ca aluatul se va inmuia foarte mult.

canestrelli.jpg 1

Presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in 3 bucati. Intindeti fiecare bucata intr-o foaie grosuta de 7-9 mm si decupati biscuitii cu o forma, apoi, cu un dui cu vraful rotund faceti si cate un cerculet in mijloc.

Am ales o forma floare (specifica acestor biscuiti )  de 4 cm diametru.

Aluatul nu este foarte usor de lucrat, tocmai de aceea l-am impartit in bucati mai mici.

Asezati biscuitii in tava si coaceti-i 20 de minute la 170 °C. Aveti grija sa nu se rumeneasca deloc.

canestrelli.jpg 2

Lasati canestrelli sa se raceasca si pudrati-i cu zahar praf. Pofta buna !

 

Alte dulciuri delicioase veti gasi si la colegele mele. Claudia, CameliaIuliana, Paula, OlgutaDiaLaura, au pregatit bunatati sanatoase si aromate pentru mos Craciun 😀 .

canestrelli

canestrelli

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

16 comentarii la “CANESTRELLI”

  1. Da, scuze, am citit acuma introducerea si m-am lamurit. Va doresc Craciun fericit si LA MULTI ANI. Sa ne incantati si in viitor cu minunatele retete.

  2. Untul trebuie sa fie rece sau la temperatura camerei? Ma gandesc ca rece daca-l tai cubulete. .Am facut anul trecut, dar nu mai stiu cum. Minunata reteta. Felicitari multumesc si sarbatori fericite.

  3. Wow! Vă mulțumesc din suflet pentru această rețetă! ❤️ Mi-ați făcut străbunica fericită, după ce a trecut printr-un accident cerebral, trebuie să mânânce doar ce e moale și fraged iar când i-am dus Canestrelli, după ce a mâncat, a spus: „Mi-au ajuns la suflet! Mulțumesc, draga mea!”. Nu vă cunosc dar vă iubesc pentru bucuria pe care ați pus-o în sufletul străbunicii!

    1. Cu mare, mare drag, Alexandra! Ma bucur atat de mult ca am putut, printr-o reteta, sa daruiesc bucurie cuiva. Iti multumesc si eu pentru cuvintele frumoase, m-au emotionat si mi-au umplut sufletul de bucurie. Multa sanatate strabunicii! ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?